U Metkoviću otvoren Darovni dućan s proizvodima koje su izradile osobe s invaliditetom

 

U Metkoviću je jutros otvoren prvi Darovni dućan u kojem se prodaju proizvodi koje su izradile osobe s invaliditetom.

Riječ je o još jednoj uspješnoj aktivnosti Udruge osoba s invaliditetom ‘Prijatelj’ koja svojim projektima već 20 godina kontinuirano poboljšava kvalitetu života osoba s invaliditetom te doprinosi njihovoj integraciji u društvo. Udruga tako provodi i različite projekte kojima je cilj uključivanje osoba s invaliditetom na tržište rada.

Brzi i neustrašivi_ baner
Bob Marley

„Odlučili smo napraviti jedan korak naprijed i u Metkoviću otvoriti Darovni dućan u kojem se mogu kupiti različiti suveniri. Sve u Darovnom dućanu izradile su osobe s invaliditetom zaposlene u našoj Udruzi te u našim socijalnim poduzećima. Konkretno, Darovni dućan otvara naša socijalna zadruga Prijateljica u kojoj je zaposleno pet osoba s invaliditetom, dok je u samoj Udruzi ‘Prijatelj’ zaposleno još osam osoba s invaliditetom. Sveukupno, na današnji dan brojimo 70-ak zaposlenih osoba“, kazao je predsjednik Udruge osoba s invaliditetom ‘Prijatelj’ Nikola Popovac te dodao da su u planu i nove aktivnosti kojima je svrha zaposlenje osoba s invaliditetom.

„Nadamo se da je ovo naš prvi Darovni dućan te da ćemo se nastaviti širiti. Na desnoj strani grada smo zakupili jedan veliki prostor koji je trenutno u fazi uređivanja te u kojem bi trebala biti integrativna radionica. Samim njezinim osnivanjem, koje nema na području od Dubrovnika do Splita, omogućilo bi nam daljnje zapošljavanje osoba s invaliditetom“, naglasio je Popovac.

Darovni dućan nalazi se na adresi Ulica Ante Starčevića 9.

Autorska prava na objavljeni sadržaj polaže portal www.metkovic.hr. Preuzimanje teksta, izjava ili fotografija dopušteno je isključivo uz dozvolu autora.

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content