Metkovski srednjoškolci povezali matematiku i fotografiju

 

U Srednjoj školi Metković sinoć je otvorena izložba učeničkih fotografija nastalih za vrijeme fakultativne nastave ‘Matematika u fotografiji’. 

Za vrijeme nastave Matematika u fotografiji, koju predaje nastavnik Josip Cvitanović, učenici uče o povijesti fotografije, osnovama i vrstama fotografije, kompoziciji te neiscrpnoj povezanosti dviju umjetnosti, matematike i fotografije.

dina_baner
Zemlja loših

Osim fotografija nastalih u ovoj školskoj godini, izložene su i one nastale u protekle dvije godine. Naime, predmet Matematika u fotografiji se u Srednjoj školi Metković održava već treću godinu, ali zbog pandemije COVID- 19 dosada izložba nije organizirana. 

“Ovo je samo dio fotografija koje smo izabrali za izložbu što naravno nije bio nimalo lagan posao.
Ovim putem se zahvaljujemo i čestitamo svim učenicima koji su sudjelovali i napravili ove prekrasne fotografije koje ćete imati priliku vidjeti. Neki od učenika su maturanti i uskoro završavaju svoje srednjoškolsko putovanje te se nadamo da se bar u nekima od njih probudio žar za fotografijom i da će neki od njih samostalno nastaviti razvijati ljubav prema fotografiji”, poručili su iz Srednje škole Metković. 

 

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content