Home Kultura Metkovski glumci amateri dobili priznanja za dugogodišnji rad u kazalištu

Metkovski glumci amateri dobili priznanja za dugogodišnji rad u kazalištu

Metkovsko amatersko kazalište protekloga je vikenda sudjelovalo na 62. Festivalu hrvatskih kazališnih amatera u Vodicama.

 

Metkovsko amatersko kazalište protekloga je vikenda sudjelovalo na 62. Festivalu hrvatskih kazališnih amatera u Vodicama.

MAK-ovci su na ovogodišnjem Festivalu sudjelovali s predstavom ‘Drug lovac’, čija je premijera bila u Gradskome kulturnom središtu Metković u ožujku. Riječ je o adaptaciji predstave “Gospon lovac” francuskog komediografa Georgesa Feydeaua. U MAK-ovoj verziji on postaje ‘Drug lovac’, a radnja je premještena u Metković, u stan partijskog sekretara – druga Vladimira Šetke. Pod redateljskom palicom Radovana Marčića, uloge u predstavi tumače Željka Bulić, Jasna Vrdoljak, Elza Glučina, Damir Kozarić, Toni Krilić, Josip Talajić, Dino Čolaković i Rade Vrdoljak. Scenografkinja je Vesna Režić, a tekst je lokalizirala i prilagodila Ivana Čarapina.

Predstavu su metkovski glumci amateri odigrali u Vodicama po šesti put, a pred publikom i pred tročlanim prosudbenim povjerenstvom, stručnim žirijem festivala. Na okruglom stolu nakon predstave, glumica i teatrologinja Dubravka Crnojević te kazališni kritičari Gordana Ostović i Igor Ružić u superlativima su komentirali metkovskog Feydeaua. Stoga je za očekivati kako će u sljedeću nedjelju, kada se održava Smotra najboljih predstava iz svake županije, jedna od nagrada biti dodijeljena i našim kazalištarcima.

Važno je naglasiti kako su na službenom otvorenju Smotre upravo glumcima amaterima MAK-a, kao jednom od najstarijih službenih družina, dodijeljene diplome za dugogodišnji rad u kazalištu. Diploma za trideset godina kontinuiranog rada u kazalištu uručena je glumici i sadašnjoj predsjednici MAK-a Željki Bulić, za dvadeset godina rada diplome su dobili Gorki Dumanić, Josip Talajić, Damir Kozarić, i Nikolina Romić, a za deset godina Jure Talajić.

Exit mobile version
Skip to content