Srednja škola Metković domaćin učenicima i nastavnicima iz Turske, Italije i Rumunjske

 

Od 21. do 25. svibnja Srednja škola Metković domaćin je učenicima i nastavnicima iz Rumunjske (Alexandria), Turske (Sokeaydin) i Italije (Sicilija) u okviru Erasmus+ KA210 projekta CLICK – CLEAR LEARNING IN COMPUTER KNOWLEDGE.

Ciljevi projekta su:

Metkovsko ljeto - baner
Metkovsko ljeto - baner
  • Stvaranje pozitivnog ozračja za učenje i stjecanje digitalnih vještina i njihovu integraciju u obrazovni proces pomoću modernih tehnologija za 80 nastavnika, 800 srednjoškolaca i 800 roditelja iz četiri partnerske srednje škole
  • Povećanje broja korisnika koji koriste modernu tehnologiju kao učinkovit alat za učenje
  • Podizanje svijesti roditelja o sigurnom korištenju suvremenih tehnologija

Tijekom mobilnosti održane su radionice za učenike na temu medijske pismenosti, “fake news” i sigurnosti na internetu. U okviru ovog projekta održat će se i dvije radionice za unapređenje digitalnih vještina nastavnika, 20 radionica za 600 srednjoškolaca iz četiri partnerske škole, tečaj za roditelje o tehnologiji i medijskoj pismenosti te diseminacijske aktivnosti na lokalnoj, regionalnoj, državnoj I međunarodnoj razini.

Ukupna vrijednost projekta je 60 000 eura. Članovi Erasmus tima ovog projekta u našoj školi su koordinator projekta profesor Petar Nikolić, profesorice Suzana Antonini, Julijana Knežević, Goranka Ivanković i Petra Ujdur te tajnik škole Josip Ujdur.

Projekt sufinancira Europska unija iz programa Erasmus+.

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content