U Metkoviću održan redoviti koordinacijski sastanak županijskih vatrogasnih zapovjednika

 

U Metkoviću je jučer održan redoviti koordinacijski sastanak županijskih vatrogasnih zapovjednika iz jadranskih županija kojim je predsjedavao glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković, a uz nazočnost predsjednika Hrvatske vatrogasne zajednice Ante Sanadera.

Tema sastanka bila je pripremljenost i organizacija Hrvatske vatrogasne zajednice uoči nove protupožarne sezone.

Back to black_baner
Back to black_baner

„Danas smo donijeli odluke o zapošljavanju sezonskih vatrogasaca, a zaključili smo da su pripreme koje su bile u tijeku, s jedinicama lokalne i regionalne samouprave određene. Imamo nekih izmjena u odnosu na prošlu godinu, odnosno, uvođenje novih vozača u sustav tamo gdje je to potrebno te otvaranje novih dislokacija. Prilagodili smo se vremenu i uvjetima te imamo jedan fleksibilan sustav i želim da tako i ostane“, kazao je Tucaković te dodao kako početak glavnoga napora u protupožarnoj sezoni počinje 13. lipnja.

„Sve županijske vatrogasne zajednice iz RH vrše pripreme  za provođenje programa aktivnosti Vlade Republike Hrvatske. Poseban naglasak cjelokupnoga programa i svih subjekata je u priobalnim županijama. Vatrogasne zajednice županija su nositelji te, rekao bih, tijela nadležna za vatrogastvo u svojim županijama i one su dužne provoditi Zakon o vatrogastvu i Program aktivnosti Vlade RH. Mi dosada ovdje nismo naišli na probleme, odnosno, ne dopuštamo da se problemi stvore, već se oni rješavaju na samome začetku. Dakle, od zapošljavanja, preko izmještanja vozila, pa i onih iz robnih zaliha, a na područje priobalja će biti izmješteno 12 vozila, što će dodatno doprinijeti još većoj sigurnosti svih naših građana – pa do uske suradnje s nadležnim policijskim upravama, koje su se pokazale vrlo bitne, posebno u vrijeme kada se najave vjetroviti dani. To su neke preventivne aktivnosti, međutim požara će biti i, naravno, reakcije su dogovorene – da što više snaga, u vrlo kratkom vremenu može izaći. Ja ću proglasiti 13. lipnja kao početak glavnoga napora u protupožarnoj sezoni i tada će, naravno, na raspolaganju biti i namjenski organizirane snage Ministarstva obrane, civilno društvo, kanaderi, helikopteri, air tractori. Dakle, sva ona pomoć koja je potrebna“, naglasio je Tucaković.

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content