Dodijeljene medalje polaznicima sportskog programa ‘HandbALL in’

 

U Gradskoj sportskoj dvorani u Metkoviću jutros je održan posljednji ovosezonski trening programa ‘HandbALL IN’, nakon čega su polaznicima dodijeljene medalje i diplome.

Riječ je o inkluzivnom sportskom programu za djecu s teškoćama u razvoju koji se u Metkoviću provodi od listopada 2021. godine, a kojega je pohađalo 20-ak polaznika. Medalje i diplome njima su dodijelili trener prve ekipe RK Metković – Mehanika Filip Romić i prvotimac Hrvoje Batinović, a uz nazočnost pročelnika Jedinstvenoga upravnog odjela Grada Metkovića Ivice Popovića, člana Upravnoga odbora Sportske zajednice Grada Metkovića Stanke Vidovića, bivše rukometne reprezentativke Maide Arslanagić, koja je ujedno i pokrenula program, trenerice Romane Čuže te volontera.

Biba_baner
Đani Maršan-baner

Podsjetimo, ‘HandBALL IN’ je program kojega je u Hrvatskoj 2019. pokrenula bivša rukometna reprezentativka Maida Arslanagić, ujedno i magistra logopedije te trenerica rukometa. Svrha programa je poticanje djece i mladih s teškoćama u razvoju na bavljenje tjelesnom aktivnošću, njihovo uključenje u zajednicu u kojoj žive te poboljšanje njihovih životnih i socijalnih vještina.

Treninzi u Metkoviću održavaju se jednom tjedno, subotom, u Gradskoj sportskoj dvorani, pri čemu su besplatni za svu djecu i mlade s teškoćama u razvoju. Svako dijete ima svoga asistenta u treningu, a voditeljica programa je Romana Čuže.

Provedba programa u Metkoviću održava se uz potporu Grada Metkovića i Sportske zajednice grada Metkovića, a nakon ljetne pauze, nastavak je na jesen.

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content