Home Kultura U Gradskoj knjižnici Metković u petak predstavljanje romana ‘Hotel Wartburg’ književnika Zorana...

U Gradskoj knjižnici Metković u petak predstavljanje romana ‘Hotel Wartburg’ književnika Zorana Žmirića

U Gradskoj knjižnici Metković u petak, 24. lipnja s početkom u 19:30 održat će se promocija romana „Hotel Wartburg“ književnika Zorana Žmirića.

 

U Gradskoj knjižnici Metković u petak, 24. lipnja s početkom u 19:30 održat će se promocija romana „Hotel Wartburg“ književnika Zorana Žmirića.

Autor pripovijeda o jednoj naizgled sasvim običnoj obitelji, nesretnoj na svoj način. Kroz radnju, pisac nas vodi automobilom marke Wartburg koji predstavlja lajtmotiv na sjećanja kroz sazrijevanje glavnog junaka i njegova odnosa s ocem. Jednostavnost izražavanja glavnog junaka daje mu određenu dozu ozbiljnosti koja će za posljedicu u čitatelju izazvati osjećaj težine u prsima, gorčine koja prati glavnog lika sve dok ne odluči oprostiti. Sebi, a i drugima. 

O književniku: 

Zoran Žmirić, književnik, kolumnist  i glazbenik, do sada je objavio zbirke priča Kazalište sjena, Vrijeme koje nam je pojeo Pac-Man, Putovanje desnom hemisferom i Kaleidoskop;  kronologiju riječkog rocka (1979.-2009.) Riječke rock himne; zbirku pjesama  Zapisano metkom te romane: Blockbuster,  Snoputnik i Pacijent iz sobe 19.  

Dobitnik je „Književnog pera“ za najbolju knjigu godine 2009./2010. za Blockbuster koju dodjeljuje Hrvatsko književno društvo, Godišnje nagrade Grada Rijeke u 2011. za stvaralački rad i posebna dostignuća u području kulture tijekom 2010. godine te pobjednik natječaja za super kratku priču CeKaPe-a. Roman Pacijent iz sobe 19 ušao je u finalni izbor za nagradu Tportala za najbolji roman 2019., a iste godine pri dodjeli nagrade “Fran Galović” osvojio je najveći broj glasova čitatelja.

 

Exit mobile version
Skip to content