Gradonačelnik Metković primio delegaciju iz Kölna na čelu s fra Josipom Bebićem

Gradonačelnik Metkovića Dalibor Milan je u prostorijama Grada primio delegaciju iz njemačkoga Kölna, na čelu s fra Josipom Bebićem iz Metkovića

 

Gradonačelnik Metkovića Dalibor Milan je u prostorijama Grada primio delegaciju iz njemačkoga Kölna, na čelu s fra Josipom Bebićem iz Metkovića, inače gvardijanom franjevačkoga Samostana Svete Marije u Zaostrogu i župnikom Župe Gospina Uznesenja u Zaostrogu, članom Franjevačke provincije Presvetoga Otkupitelja sa sjedištem u Splitu.

Organizator toga posjeta bio je Ernst Brück s kojim je fra Josip Bebić ostvario dugogodišnju suradnju dok je bio u župi u Kölnu te ga zamolio da bude vodič njemačkoj delegaciji u posjeti. Naime, gospodin Brück je bio na čelu tamošnjega Malteškoga reda i pomagao je za vrijeme Domovinskoga rata Hrvatskoj i BiH, zajedno s fra Josipom Bebićem i fra Brankom Brnasom. Za distribuciju cjelokupne pomoći, koja se dijelila od Posušja, preko Metkovića do Mlina, bio je zadužen pok. Luka Mustapić. Za vrijeme Domovinskoga rata, oni su tako pomogli stotinama izbjeglica iz Hrvatske i BiH, a njihovim posredstvom obnovljeno je i 70-ak kuća u Mlinima.

Gradonačelnik Milan zahvalio je fra Josipu Bebiću na svemu što su napravili za vrijeme Domovinskoga rata, a delegaciju iz Kölna upoznao sa znamenitostima i posebnostima Metkovića i okolice.

Inače, uz fra Josipa Bebića, na prijemu su bili i nekadašnji nadgradonačelnik Kölna Jürgen Roters sa suprugom Angelom, gđa Christen Zimmerman iz Kölna, dr. Hartman Wenz iz Offenburga sa suprugom Inge te dr. Hans Georgfey i gđa Grönenfeld iz Düsseldorfa. Prije nekoliko dana ih je primio biskup mostarsko-duvanjski Petar Palić, a idući tjedan će ih primiti dubrovački biskup mons. Roko Glasnović.

Exit mobile version
Skip to content