Home Novosti Lokalno Čak četiri broda na Maloj rivi najavila su uspješnu nautičku sezonu

Čak četiri broda na Maloj rivi najavila su uspješnu nautičku sezonu

Čak četiri turistička broda bila su jučer privezana na metkovskoj Maloj rivi.

 

Čak četiri turistička broda bila su jučer privezana na metkovskoj Maloj rivi.

Riječ je o brodovima Adriatic putničke agencije Thurgau Travel, Azzuro agencije ID Riva Tours te Aquamarin i Markan agencije Katarina Line, s kojima su u dolinu Neretve došli turisti iz SAD-a, Njemačke, Austrije, Švicarske, Velike Britanije te skandinavskih zemalja.

Kako nam je istaknuo predstavnik koncesionara za pružanje usluga u nautičkom turizmu u Luci Metković te vlasnik agencije Neretva Info Dragan Tolić, projekt nautičkoga turizma u Metkoviću započeo je prije 15 godina, a ovo je prvi put da su na Maloj rivi bila privezana četiri broda. Pandemijska 2020. godina trebala je biti prekretnica u nautičkom turizmu, ali ova sezona je nastavak te su najave poprilično dobre.

„Mi svake godine imamo najavu za kruzere, a 2020. je trebala biti prekretnica. Nažalost, dogodio se koronavirus. Kada je u pitanju 2022. godina, moram priznati da je najava dobra. Remeti nas rat u Ukrajini jer se jako teško ostvaruje booking gostiju koji ne dolaze iz Europe. Npr. jedna od najvećih turističkih agencija u Republici Hrvatskoj Katarina Line, koja je za ovu sezonu najavila 35 uplovljavanja u Metković, radi ponajviše prekooceanske bookinge, ali bez obzira na sve to, najave su dobre. Iako su dobre najave za ovu sezonu odličan uvod i za iduću, da bi sačuvali našu destinaciju moramo svi bit izvrsni, što sada i jesmo – od autobusera, vodiča, izvrsne usluge Restorana Lopoč, pa do nas na vezu. Međutim, moramo svi biti uključeni. Moramo težiti još boljoj promociji te da našom ponudom budemo bolji od drugih i da tako privlačimo brodare te turiste“, kazao je Tolić.

Inače, agencija Thurgau Travel svoje goste ukrcava u Opatiji te oni u 12-dnevnom programu stižu do Kotora. Agencija ID Riva Tours tijekom sedmodnevnog putovanja obilazi srednjodalmatinske otoke te dolinu Neretve, a Katarina Line s gostima ide od Opatije do Dubrovnika. Gosti u Metkoviću idu u posjetu Arheološkome muzeju Narona te na fotosafari izletišta ‘Lopoč’, a turisti iz ID Riva Tours obilaze i Mostar.

Exit mobile version
Skip to content