Pelješki most otvara se 26. srpnja

 

Župan Nikola Dobroslavić i zamjenik župana Joško Cebalo obišli su jučer s potpredsjednikom Vlade RH i ministrom financija Zdravkom Marićem te ministrom mora, prometa i infrastrukture Olegom Butkovićem most Pelješac čije će puštanje u promet, zajedno s dijelom pristupnih cesta, biti upriličeno 26. srpnja.

Ministar Butković je istaknuo kako sve planirane aktivnosti vezane za izgradnju i puštanje u promet ovog kapitalnog projekta idu prema planu.

‘Činjenica je da su vrućine velike i naravno da je otežano i radnicima koji rade u ovom trenutku, ali evo, kako stvari stoje sve je u uredu, 18. srpnja bi trebala konačno biti i uporabna dozvola za pristupne ceste. Naravno, za most je to već izdano i imamo 26.7. otvaranje mosta, s dijelom pristupnih cesta’, rekao je ministar Butković.

Potpredsjednik Vlade i ministar financija Zdravko Marić istaknuo je svoje zadovoljstvo projektom.

‘Postoje komparativne analize koje kažu kako je ovaj most i pristupne ceste u financijskom smislu biti čak i povoljnije u odnosu na komparativne primjere u drugim državama. Ovo je jedno impresivno zdanje kojem ćemo se godinama diviti, ali i što je još važnije, ovaj kraj, Dubrovačko-neretvanska županija imat će brojne benefite od ovog projekta’, rekao je ministar Marić.

Župan Nikola Dobroslavić još jednom je naglasio kako je most Pelješac sa svojim pristupnim cestama najvažniji hrvatski projekt.

‘Nemjerljiv je doprinos mosta Pelješac za našu županiju, kako u onom prometnom, tako i gospodarskom i svakom drugom smislu. Naravno, s projektima povezivanja nećemo stati. Znamo da je Vlada Republike Hrvatske dala podršku i inzistirala na izgradnji autoceste do Dubrovnika, brzoj cesti od Dubrovnika do Zračne luke, kao i brzoj cesti od Brijeste do Perne s obilaznicom Orebića. Za sve te projekte radi se dokumentacija koja je u različitim fazama’, naglasio je župan Dobroslavić.

U današnjem obilasku mosta Pelješac bio je i predsjednik Uprave Hrvatskih cesta koji je istaknuo kako će ostatak pristupnih cesta, to jest osam kilometara Stonske obilaznice i spoja na državnu cestu, biti završen do kraja godine.

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content