U petak u Metkoviću pogledajte rad policije i informirajte se o natječajima koji su u tijeku

Iz policije pozivaju sve zainteresirane sugrađane da posjete Dan otvorenih vrata u petak u Metkoviću i saznaju više o policijskom zanimanju kao i o dva natječaja za zanimanje policajac/policajka koji su u tijeku

 

Raspisan je natječaj za upis u Program srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka u 2022./2023. godini, kojim se planira upis 480 polaznika.

Rok za podnošenje prijava je 15. kolovoza 2022. godine. Program će započeti sukladno epidemiološkoj situaciji u to vrijeme, najranije 19. rujna 2022. godine, a polaznici/polaznice će se nakon završenog Programa primati u radni odnos Ministarstva unutarnjih poslova (policijske uprave, odnosno u ostale ustrojstvene jedinice Ravnateljstva policije), sukladno potrebama službe.

Osim toga, u tijeku je natječaj za upis u III. Razred Policijske škole „Josip Jović“ koji predviđa upis 100 učenika/ca za stjecanje strukovne kvalifikacije za zanimanje policajac/policajka u 2022./2023. godini.

S ciljem animiranja što većeg broja mladih za policijskim zanimanjem i njihove prijave na natječaje koji su u tijeku,  Policijska uprava dubrovačko-neretvanska organizira Dan otvorenih vrata u petak, 15. srpnja 2022. godine u Metkoviću s početkom u 9 sati.

Na postavljenim info punktovima, građani će moći razgledati opremu koju u svom radu koriste policijski službenici, kao što je primjerice oprema i naoružanje interventne policije, policijskih službenika protueksplozijske zaštite i kriminalističke tehnike kao i policijskog psa.

Osim toga, policijski demo tim interventne policije okupljenima će izvesti pokazne vježbe primjene policijskih ovlasti i tehnika borilačkih vještina.

Više informacija o natječaju i programu srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka građani mogu pronaći na web stranicama Ministarstva unutarnjih poslova i Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.

 

Exit mobile version
Skip to content