U Metkoviću održane Male tehničke radionice

 

U Galeriji GKS-a u Metkoviću 13. i 14. srpnja održane su Male tehničke radionice za učenike u dobi od 7 do 14 godina.

Na malim tehničkim radionicama modelarstva, polaznici su izrađivali različite uporabne i ukrasne predmete od drva (šperploče). Učenici su se kroz ovu radionicu upoznali s tehničkom dokumentacijom i osnovnim pojmovima iz tehničkog crtanja, a sve kako bih mogli samostalno izrađivati uporabne predmete. Predmeti koje su polaznici izrađivali su uključivali modele kuća, privjeske za ključeve, suvenire i sl. Pri njihovoj izradi, učenici su se  upoznali s osnovnim operacijama za obradu drva (piljenje, bušenje, brušenje, lijepljenje), kao i s alatima i strojevima za obradu drva (strojna pila, brusilica, ručna i stolna bušilica). Kroz rad se razvijala ne samo vještina, već i ljubav prema tehničkim djelatnostima.

Brzi i neustrašivi_ baner
Bob Marley

Radionice su vodili učiteljica tehničke kulture i informatike Jelica Lazarević i  prof. strojarske skupine predmeta Matej Lazarević.

Male tehničke radionice organizirali su Društvo pedagoga tehničke kulture DNŽ i Klub mladih tehničara OŠ don Mihovila Pavlinovića iz Metkovića. Projekt Male tehničke radionice je sufinanciran kroz Program javnih potreba u tehničkoj kulturi Dubrovačko-neretvanske županije za 2022. godinu.

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content