Home Novosti Gradska uprava Čestitka gradonačelnika Milana povodom Dana Grada i blagdana Sv. Ilije

Čestitka gradonačelnika Milana povodom Dana Grada i blagdana Sv. Ilije

Gradonačelnik Dalibor Milan uputio je čestitku povodom Dana Grada te blagdana Sv. Ilije.

 

Gradonačelnik Dalibor Milan uputio je čestitku povodom Dana Grada te blagdana Sv. Ilije. Tekst čestitke prenosimo u cijelosti. 

“Drage Metkovke i dragi Metkovci!

Slaveći našega nebeskoga zaštitnika i sveca koji je utkan u naš identitet, u svoje osobno ime, u ime zamjenika Roberta Doke, predsjednika Gradskoga vijeća Grada Metkovića Hrvoja Bebića, gradskih vijećnika i svih gradskih djelatnika čestitam vam Dan Grada Metkovića i blagdan sv. Ilije.

U godini kada slavimo i 600 godina od prvog pisanog spomena Metkovića sa zahvalnošću se prisjećamo svih naših sugrađana koji su kroz stoljeća metkovske povijesti stvarali i gradili naš grad, dajući mu identitet, šarm i ono nešto posebno, neuhvatljivo, samo nama blisko i razumljivo –  duh i dušu Metkovića. Našim braniteljima izražavamo posebnu zahvalnost jer su nam omogućili da danas, u miru i slobodi, u europskoj Hrvatskoj imamo priliku svoj grad oblikovati po vlastitoj mjeri. Zahvalni generacijama Metkovaca koji su naš grad gradili s ljubavlju, čuvali ga i nesebično mu se davali, mi danas imamo dug i prema njima i prema budućnosti koja  ovisi o nama i o našem odnosu prema radu, znanju, kreativnosti i spremnosti da doprinosimo boljitku svoje zajednice, svog grada i svoje domovine.

Treba nam zajedništvo u nastojanju da pokažemo koliko nam naš grad znači i koliko nam je stalo do očuvanja njegove tradicije i do njegova razvoja, da osnažimo našu predivnu domovinu Hrvatsku i da damo prave odgovore na sve izazove., a to možemo učiniti samo ako imamo povjerenje  u vlastite mogućnosti.

Najbolje među nama prepoznamo i dajemo im zaslužena priznanja. Iskrene čestitke ovogodišnjim dobitnicima nagrada Grada Metkovića. Zbog svog nesebičnog  davanja zadužuju svoju zajednicu i ljude s kojima žive i rade te istinski zavrjeđuju poštovanje i zahvalnost svakoga od nas.

Pod istaknutim barjacima u čast našega grada ponosno proslavite našu bogatu prošlost, kulturu i tradiciju s vjerom u Boga da će nas blagosloviti mirnom  i plodnom budućnošću.

Živjeli”, poručio je Milan. 

 

Exit mobile version
Skip to content