Učenik Srednje škole Metković Ante Vujnović među 96 najboljih maturanata u 2022. godini

 

Učenik Srednje škole Metković Ante Vujnović je među 96 maturanata koje je Ministarstvo znanosti i obrazovanja nagradilo iznosom od 2.500,00 kn te posebnim priznanjem.

Maturanti su nagrađeni temeljem nekoliko kriterija – prema ostvarenom najboljem rezultatu na obveznim ispitima državne mature (najbolji prosjek riješenosti obveznih ispita na višoj, A razini), učenici strukovnih škola koji su ostvarili 100 % na nekom od ispita, uz uvjet da su položili sve obvezne ispite te učenici koji su dva ispita riješili 100 %, a nisu ni u jednoj od spomenutih kategorija.

Ante Vujnović pohađao je smjer Strojarski računalni tehničar u Srednjoj školi Metković, a važno je naglasiti kako je ispit iz Engleskoga jezika riješio sa 100-postotnim rezultatom.

„Pripremao sam se za državnu maturu, ali zaista nije bilo teško. Naime, imao sam odlično predznanje koje sam stekao tijekom školovanja, a koje su mu usadile moje profesorice Engleskoga jezika iz osnovne i srednje škole – Danijela Matić i Goranka Ivanković. Zbog toga im se ovim putem želim posebno zahvaliti“, kazao nam je Ante.

Ante svoje školovanje nastavlja na Sveučilištu u Mostaru na kojem je upisao studij računalstva. S usađenim znanjem i vještinama iz Srednje škole Metković je vrlo zadovoljan.

„Smatram kako je smjer koji sam završio zaista dobar i preporučio bih ga svima jer je to zaista struka kojom ćemo svi mi naći svoje mjesto na tržištu rada u budućnosti“, kazao je Ante.

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content