Home Novosti Projekti Gimnazije Metković na Svjetskom kongresu profesora Njemačkoga jezika

Projekti Gimnazije Metković na Svjetskom kongresu profesora Njemačkoga jezika

Profesorica Branka Vladimir prezentirala PASCH i PAD projekte Gimnazije Metković.

 

Profesorica Gimnazije Metković Branka Vladimir sudjelovala je na Međunarodnom kongresu nastavnika njemačkog jezika (Internationale Deutschlehrertagug – IDT), gdje je u službi njemačke agencije za razmjenu učenika i nastavnika Pädagogischer Austauschdienst (PAD) prezentirala PASCH i PAD projekte Gimnazije Metković.

Svjetski kongres nastavnika njemačkog jezika održava se svake četiri godine, a ove godine mjesto održavanja bio je Beč. U zgradi Sveučilišta u Beču svoje projekte, seminare, radionice i aktivnosti prezentirali su nastavnici i profesori njemačkog jezika sa svih kontinenata, od vrtićke do sveučilišne razine učenja. 

Osim brojnih PASCH aktivnosti koje u Gimnaziji provode profesorice Svjetlana Bebić i Ana Bebić, na ovom kongresu prof. Vladimir je detaljno predstavila projekt suradnje Gimnazije Metković s njemačkom školom Gymnasium Würselen. 

Ovaj dvogodišnji projekt nastavak je Erasmus projekta s tom školom, koji je završio 2020 te je metkovska Gimnazija od tada do danas nastavila aktivnosti uz potporu upravo agencije PAD-KMK (Pädagogischer Austauschdienst – Kultusministerkonferrenz), koja je financirala nabavu opreme za projekt. Cilj projekta je napraviti “virtualnu šetnju” kroz obje škole, a naši su učenici pomoću 360-kamere već snimili prvi video o našoj školi kojeg možete pogledati na linku: https://youtu.be/fPUM0vDjX7k. U sljedećoj fazi projekta učenici pomoću 3D printera izrađuju dijelove za drona kojim će nastaviti snimanje za virtualnu šetnju školom.
 
Exit mobile version
Skip to content