Devastacija novoizgrađenoga igrališta kod DV Radost

 

U protekloj noći došlo je do devastacije novoizgrađenoga Dječjega igrališta kod Dječjega vrtića Radost. Iz Grada Metkovića uputili su priopćenje za medije koje prenosimo u cijelosti. 

“U protekloj noći došlo je do devastacije novoizgrađenoga Dječjega igrališta kod Dječjega vrtića Radost. Na početku podsjećamo kako je riječ o novoizgrađenome igalištu koje se radi u sklopu projekta nadogradnje DV Radost te koje još uvijek nije otvoreno. Također, podsjećamo kako su sve sprave prilagođene djeci vrtićke dobi te sigurnosnim standardima.

Želja_baner
Napoleon_baner

Nažalost, još uvijek neotvoreno igralište trenutno je neuporabljivo zbog vandalizma. Naime, nepoznati počinitelji sinoć su PALILI VATRU na novopostavljenoj podlozi, devastirali dio novih sprava, a na igralištu su pronađene i kutije od pizze, cigareta, izmet te ostali neprimjereni otpad.

Iako ovo nije prvi put da se na gradskoj imovini događa vandalski čin, naša dužnost je, još jednom, apelirati na odgovorno ponašanje i stoga podsjećamo na nekoliko važnih činjenica:

1. Grad Metković uložio je znatna sredstva u projekt rekonstrukcije i nadogradnje Dječjega vrtića Radost, u sklopu kojega je izgrađeno i novo igralište
2. Korisnici igrališta bit će djeca vrtićke dobi, a naš je cilj omogućiti djeci kvalitetnije uvjete za igru
3. Devastacijom igrališta neodgovorni pojedinci onemogućuju djeci korištenje igališta!
4. Sve uništeno na igralištu bit će u najkraćem roku popravljeno, ali sredstva koja se kontinuirano ulažu u popravke devastirane gradske imovine, mogla su biti iskorištena za neke nove projekte!

I ovaj put želimo naglasiti kako generaliziranje u bilo kojem činu vandalizma nije moguće. Većina građana Grada Metkovića brine o gradskoj i javnoj imovini te upozorava na devastaciju iste i ponašanja neodgovornih pojedinaca koja se neće tolerirati! Ali ipak, ovim putem želimo apelirati na neodgovorne pojedince da se ovakvi vandalizmi više ne ponavljaju te da zajedno brinemo o ZAJEDNIČKOJ IMOVINI, koju ostavljamo i mlađima!

Dodajmo i to kako su na mjesto događaja pozvani i službenici kriminalističke policije Policijske postaje Metković koji trenutno provode policijski nadzor”, poručuju iz Grada. 

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content