Home Novosti “EU – to smo MI” novi projekt u Udruzi Leptirići

“EU – to smo MI” novi projekt u Udruzi Leptirići

UCDPDN Leptirići uspješno je prijavila projekt iz područja Informiranja o EU koje je raspisalo Ministarstvo vanjskih i europskih poslova.

 

UCDPDN Leptirići uspješno je prijavila projekt iz područja Informiranja o EU koje je raspisalo Ministarstvo vanjskih i europskih poslova.

Projekt pod nazivom “EU-to smo MI” počeo je sa provedbom 1. kolovoza 2022. i trajat će 5 mjeseci, do 31.12.2022. Projekt je vrijedan 40.000,00 kn i UCDPDN Leptirići ga provodi u suradnji sa Osnovnom školom Stjepana Radića Metković.Voditeljica projekta je Mirela Kozina. U suradnji sa nastavnicom hrvatskog jezika Ivom Stojić Dominiković će održati predavanja i radionice osmašima,te pripremu za radio emisiju. Također će posjetiti i Udrugu.

“Cilj projekta je uključivanje u raspravu o važnim temama za EU, njezino djelovanje i jačanje uloge naše mlade, u našem slučaju to su učenici osnovne škole-osmaši. Posebno želimo čuti njihova razmišljanja o temama koje su im važne kao što su: izgradnja zdravog kontinenta, borba protiv klimatskih promjena i izazova u području okoliša, socijalna pravednost, jednakost i međugeneracijska solidarnost, europska prava i vrijednosti, izazovi migracija i druge teme njima zanimljive. Godina 2022. je proglašena Europskom godinom mladih, čime je istaknuta njihova važnost u izgradnji bolje budućnosti: zelenije, uključivije i digitalne. Veselimo se radu na projektu i novim suradnjama”, poručili su iz Leptirića. 

 

Exit mobile version
Skip to content