Home Novosti Započela je nova školska godina, poruku školarcima uputio i gradonačelnik Milan

Započela je nova školska godina, poruku školarcima uputio i gradonačelnik Milan

Započela je nova školska godina, a u školske klupe metkovskih osnovnih škola danas će po prvi puta sjesti i prvašići.

 

Započela je nova školska godina, a u školske klupe metkovskih osnovnih škola danas će po prvi puta sjesti i prvašići.

U metkovske škole upisan je 171 prvašić, od čega ih je 103 u Osnovnoj školi Stjepana Radića, a njih 68 u Osnovnoj školi don Mihovila Pavlinovića.

Nastavna godina završava 21. lipnja. 2023., a posljednji dan nastave za maturante je 26. svibnja 2023. godine. Prema kalendaru, prvo polugodište službeno traje od 5. rujna do 23. prosinca 2022. godine, a drugo polugodište traje od 9. siječnja do 21. lipnja 2023. godine, odnosno za maturante do 26. svibnja.

Mnogo uspjeha u novoj školskoj godini svim školarcima je poželio i gradonačelnik Metkovića Dalibor Milan, koji je podsjetio kako do petka traje predaja zahtjeva za sufinanciranje školskoga pribora i opreme. Njegovu poruku prenosimo u cijelosti.

„Danas započinje nastava u novoj školskoj godini. Svim učenicima, a posebno prvašićima, želim mnogo uspjeha i dobrih ocjena. Danas je početak vašeg novog životnog puta i želim vam da sa svojim kolegama i nastavnicima uživate u svakom danu i budete što bolji. Podsjetit ću kako je Grad Metković i ove godine osigurao sredstva od 600.000,00 kn za sufinanciranje troškova nabave školskoga pribora, radnih materijala i opreme za učenike osnovnih i srednjih škola s prebivalištem na području grada. Jednokratna novčana pomoć u iznosu od 300,00 kn po djetetu/učeniku isplatit će se na račune roditelja/skrbnika, a temeljem zahtjeva! Svi koji još niste, svoje zahtjeve možete predati do petka, 9. rujna, a sve detalje možete pronaći na službenoj stranici Grada Metkovića. Još jednom, sretno svima u novoj školskoj godini“, poručio je Milan.

Svim učenicima i mi želimo uspješnu školsku godinu!

 

Exit mobile version