Započela nova školska godina, podsjećamo kako Grad Metković sufinancira troškove školskog pribora, opreme i radnih materijala

 

Danas je započela nova školska godina, a vrijedi podsjetiti kako Grad Metković sufinancira troškove školskog pribora, opreme i radnog materijala učenicima osnovnih i srednjih škola s prebivalištem na području Grada.

Grad Metković je za tu namjenu osigurao 600.000,00 kuna, a jednokratna novčana pomoć od 300,00 kn po djetetu/učeniku bit će isplaćena na račune roditelja/skrbnika. Zahtjevi za sufinanciranje predaju se do petka, 9. rujna, a obrasci i dodatne informacije mogu se pronaći na službenoj stranici Grada Metkovića.

Podsjećamo kako je Grad Metković protekle dvije godine sufinancirao nabavku za osnovnoškolce te je ovo prva godina u kojoj su uključeni i srednjoškolci. Račun za nabavku školskog pribora, opreme i radnih materijala NIJE potrebno priložiti, a potvrdu o redovitom školovanju učenika, s podatkom o razredu koji pohađaju, prilažu isključivo učenici koji pohađaju srednju školu izvan područja Grada Metkovića. Učenici koji pohađaju osnovne škole Stjepana Radića i don Mihovila Pavlinovića te Srednju školu Metković i Gimnaziju Metković ne dostavljaju potvrde o redovitom školovanju, već će ih Grad u suradnji sa školama samostalno provjeriti.

Dodajmo i to kako je lani iz gradskoga Proračuna na račune 755 roditelja isplaćeno 347.400,00 za sufinanciranje školskoga pribora, opreme i radnih materijala za 1158 učenika, pri čemu je svatko od njih dobio iznos od 300 kn po djetetu.

 

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije