Ogranak Matice hrvatske u Metkoviću sudjeluje na 1. Festivalu knjige u Matici Hrvatskoj

 

U Matici hrvatskoj od 15. do 18. rujna održava se Prvi festival knjige pod sloganom “Matica dobrih knjiga”.

Svrha Festivala knjige je predstavljanje ogranaka Matice hrvatske te njihove izdavačke djelatnosti. Tijekom četiri festivalska dana bit će predstavljeno 40-ak novih izdanja, a posjetitelji će moći uživati u koncertima i izložbi.

Prvo pretkazanje-baner
Miracolues_baner
Istjerivaci_ baner

Na Festivalu će sudjelovati i Ogranak Matice hrvatske u Metkoviću. U subotu, 17. rujna te u nedjelju, 18. rujna predstavit će se na svome izložbenome štandu na kojemu će posjetiteljima prezentirati svoje aktivnosti. Također, u subotu u 20 sati bit će predstavljen zbornik radova u čast dr. don Mile Vidovića pod nazivom ‘Što vama kažem, svima kažem’, a za koji je OMH Metković dobio Zlatnu povelju Matice Hrvatske.

Podsjetimo, zbornik je izdao Ogranak Matice Hrvatske Metković, a urednik je Ivan Armanda, don Milin učenik iz Nadbiskupske gimnazije u Splitu. Sadrži sedamnaest radova, podijeljenih u tri šire tematske cjeline. Prvi dio donosi dva članka o životu i znanstvenom radu dr. don Mile Vidovića, drugi dio sadrži članke s temama iz crkvene povijesti doline Neretve, a u trećem dijelu je deset radova koji se bave raznim temama iz povijesti Crkve u Hrvata, pri čemu se neki radovi naslanjaju na Vidovićeva istraživanja.

Prvi Festival knjige održat će se na adresi Ulica Matice hrvatske 2 u Zagrebu. Ovim putem pozivamo sve Metkovce i Neretvane, ali i sve ostale koji mogu da posjete izložbeni štand Ogranka Matice Hrvatske u Metkoviću te nazoče predstavljanju Zbornika radova.

 

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content