Predstavnici Metković – Mehanike najavili utakmicu sa Zametom, ali i borbu za ostanak u Premijer ligi

Uoči prve utakmice na domaćem terenu u Premijer ligi, predstavnici RK Metković - Mehanika održali su konferenciju za medije.

 

Uoči prve utakmice na domaćem terenu u Premijer ligi, predstavnici RK Metković – Mehanika održali su konferenciju za medije.

O očekivanjima u utakmici sa Zametom te planovima za nastavak sezone u najvišem rukometnom rangu u Hrvatskoj, u koji se klub vratio nakon 13 godina, govorili su predsjednik kluba Nikola Veraja, trener Mario Bjeliš te igrači Antonio Cvitanović i Hrvoje Batinović.

Veraja je zahvalio svima koji su doprinijeli da Klub izbori nastup u Premijer ligi te naglasio kako je cilj ostanak u istoj.

“Tijekom prošle sezone mnogo smo puta istaknuli da se naš cilj sastoji od dva koraka. Prvi je ulazak u Premijer ligu, a drugi je opstanak. Mi smo na taj dvokorak već lani bili spremni. Kostur momčadi smo zadržali. Zahvaljujemo se igračima koji su nas napustili, a dobrodošlicu želim onim igračima koji su ove godine s nama. Kao jamac zacrtanoga cilja doveli smo i trenera, opakoga metkovskog stručnjaka s međunarodnim iskustvom – Marija Bjeliša koji ima zadatak da RK Metković – Mehaniku ostavi u Premijer ligi. To je naš cilj, a moj osobni cilj i moj rad će biti usmjeren k tome da RK Metković – Mehanika bude među šest prvoplasiranih ekipa”, kazao je Veraja te istaknuo kako se veliki napori ulažu i u Školu rukometa RK Metković – Mehanike.

Novi trener Kluba osvrnuo se na prošlotjednu utakmicu s ekipom Nexe, ali i najavio utakmicu sa Zametom.

“Za početak bih se vratio sedam dana unazad i na prvo kolo koje smo igrali u Našicama. Nije bilo dobro, ali sve je to sport. Idemo dalje i okrećemo se sljedećim protivnicima, a prvi je Zamet. Zamet je dobra i kvalitetna ekipa te protivnik koji svaku utakmicu zabija preko 30 golova. Ključ će biti naša obrana i povratak u obranu. Moramo spriječiti njihov laki gol, kontru i polukontru. Ja i igrači smo svjesni naše obveze i cilja, a on je da Klub i iduće sezone igra Premijer ligu. Ja sam siguran da ćemo mi taj cilj ostvariti”, kazao je Bjeliš.

Okupljenima su se obratili i igrači Antonio Cvitanović i Hrvoje Batinović, a obojica su pozvali navijače da ih podrže u utakmici sa Zametom, ali i u nastavku sezone.

Podsjetimo, utamica sa Zametom je na rasporedu sutra u 19 sati u Gradskoj sportskoj dvorani.

FOTO: Metkovic News 

Exit mobile version
Skip to content