Ogranak Matice hrvatske u Metkoviću na 1. Festivalu knjige u Matici hrvatskoj

 

Na prvom Festivalu knjige u Matici hrvatskoj u Zagrebu Ogranak Matice hrvatske u Metkoviću je predstavio Zbornik radova u čast don Mile Vidovića “Što vama kažem, svima kažem”.

Zbornik su predstavli urednik knjige dr. prof. Ivan Armanda i prof. Zorana Vekić, predsjednica Ogranka. Zbornik je nastao kao zahvala za njegovo svećeničko služenje i znanstveni rad na proučavanju crkvene povijesti doline Neretve. Armanda je istaknuo “da mu je kao bivšem učeniku nadbiskupske gimnazije bila čast sudjelovati u ovom djelu. Don Mile je samozatajnošću i skromnošću ostavio je duboki trag u generacijama te su ga zvali “legendom”. Njegov sveukupni utjecaj i znanstvena dostignuća protežu se kroz izvrsno poznavanje crkvene povijesti doline Neretve”.

Prvo pretkazanje-baner
Miracolues_baner
Istjerivaci_ baner

Zaključno se u obraćenju osvrnula i predsjednica Vekić kazavši “da nije nesvakidašnja pojava proslaviti velike obljetnice velikih ljudi zbornicima u njihovu čast, posebno kada uvelike doprinose rasvjetljavanju tema iz povijesti neretvanskog kraja na kojima je msgr.Vidović radio niz godina. Njemu hrvatska znanost, povijest i onomastika duguje puno!”

Moderaciju predstavljanja vodila je Zrinka Turalija Kurtak.

Podsjetimo, u Matici hrvatskoj od 15. do 18. rujna održava se Prvi festival knjige pod sloganom “Matica dobrih knjiga”.

Svrha Festivala knjige je predstavljanje ogranaka Matice hrvatske te njihove izdavačke djelatnosti. Tijekom četiri festivalska dana bit će predstavljeno 40-ak novih izdanja, a posjetitelji će moći uživati u koncertima i izložbi.

Na Festivalu sudjeluje i Ogranak Matice hrvatske u Metkoviću. Osim predstavljanja Zbornika radova, jučer i danas OMH u Metkoviću ima i svoj izložbeni štand na kojemu posjetiteljima prezentiraju svoje aktivnosti. 

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content