U Metkoviću za vikend ‘Neretvanski đir’

 

Biciklistički klub Metković nastavlja s tradicijom organiziranja bike weekenda pod nazivom ‘Neretvanski đir’.

Ovaj jedinstveni događaj na području južne Dalmacije promovira biciklizam i biciklistički sport u dolini Neretve, a isto tako biciklističkom svijetu pokazuje sve prirodne ljepote i blagodati Metkovića i  cijele doline Neretve.

Želja_baner
Napoleon_baner

Neretvanski đir sastoji se od dvije biciklističke utrke koje će upotpuniti prigodni programom za sve natjecatelje i njihovu pratnju.

Subota, 24. rujna 2022. je rezervirana za MTB utrku u disciplini eliminator XCE Metković 2022. koja je ujedno i nacionalno prvenstvo Hrvatske u toj disciplini. Ovu godinu natjecatelji će svoju spretnost pokazati na 1000 metara dugoj stazi koja će biti smještena na brdu Predolac. Staza je kombinacija šumskog puta i širokog makadama sa prirodnim preprekama.

U nedjelju, 25. rujna 2022. će se također na brdu Predolac održati i istoimena međunarodna utrka UCI class 1 XCO Predolac koja se od ove godine boduje za hrvatski kup i za premijer ligu BiH. Domaćini su pripremili 4000 metara dinamične i zahtjevne staze na kojoj će svoje sposobnosti pokazati natjecatelji iz Hrvatske, BiH, Italije, Francuske, Češke, Poljske, Crne Gore, Slovenije.

Događaj nije samo sportskog karaktera. Natjecateljima i njihovoj pratnji bit će prezentirana i turistička ponuda grada Metkovića i doline Neretve kako ovaj događaj ne bi ostao samo na sportskom djelu. IZ BK Metkovića poručuju da žele svim gostima, osim natjecateljske, omogućiti i laganu opuštenu prijateljsku atmosferu.

Isto tako pozivaju sve građane da svojim dolaskom podrže ovo natjecanje i uživaju gledajući zavidne vještine brdskih biciklista koje će nam isti prezentirati savladavajući stazu.

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content