Home Sport ‘Neretvanski đir’ – biciklistički vikend u Metkoviću

‘Neretvanski đir’ – biciklistički vikend u Metkoviću

U organizaciji Biciklističkoga kluba Metković na Predolcu se ovoga vikenda održava tradicionalna biciklistička manifestacija 'Neretvanski đir'.

 

U organizaciji Biciklističkoga kluba Metković na Predolcu se ovoga vikenda održava tradicionalna biciklistička manifestacija ‘Neretvanski đir’.

Ovaj jedinstveni događaj na području južne Dalmacije promovira biciklizam i biciklistički sport u dolini Neretve, a isto tako biciklističkom svijetu pokazuje sve prirodne ljepote i blagodati Metkovića i cijele doline Neretve. Neretvanski đir sastoji se od dvije biciklističke utrke koje su upotpunjene prigodnim programom za sve natjecatelje i njihovu pratnju.

Jučer se tako vozila MTB utrka u disciplini eliminator XCE Metković 2022. koja je ujedno i nacionalno prvenstvo Hrvatske u toj disciplini. Ove godine natjecatelji su svoju spretnost pokazali na 1000 metara dugoj stazi koja je smještena na brdu Predolac. Staza je bila kombinacija šumskog puta i širokog makadama sa prirodnim preprekama. Sudjelovalo je 54 natjecatelja iz desetak hrvatskih klubova.

Danas se vozi istoimena međunarodna utrka UCI class 1 XCO Predolac koja se od ove godine boduje za hrvatski kup i za premijer ligu BiH. Domaćini su pripremili 4000 metara dinamične i zahtjevne staze na kojoj će svoje sposobnosti pokazati natjecatelji iz Hrvatske, BiH, Italije, Francuske, Češke, Poljske, Crne Gore, Slovenije.

FOTO: Like Metković
Exit mobile version
Skip to content