Home Novosti Nastavnik Josip Cvitanović na međunarodnom eTwinning seminaru u Albaniji

Nastavnik Josip Cvitanović na međunarodnom eTwinning seminaru u Albaniji

Zajedno s kolegama kreirao je projekt „Warm up your brain“, usmjeren na mentalno zdravlje učenika.

 

U periodu od 26.-28.9.2022. nastavnik u Srednjoj školi Metković Josip Cvitanović sudjelovao je na međunarodnom eTwinning seminaru “Rural Teachers from Mediterranean Countries together at European School Education Platform” u Draču (Albanija).

Osim njega, iz Hrvatske su još sudjelovali Luka Femec (Centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Podravsko sunce), Dora Rolj Kovačević (Osnovna škola Stjepana Cvrkovića Stari Mikanovci), Nusreta Murtić (Osnovna škola Ivana Gorana Kovačića Vrbovsko).

Tijekom tri dana seminara imao je prilike izmijeniti iskustva i umrežiti se s osamdesetak sudionika eTwinnera s područja Mediterana. Isto tako, praktičnim radionicama naučio je kako koristiti platformu ESEP te zajedno s kolegama iz Španjolske, Slovenije i Azerbajdžana kreirao projekt „Warm up your brain“.

Projekt je usmjeren na mentalno zdravlje učenika. Cilj je pomoći učenicima u problemima s kojima se sve više suočavaju. Kako se suprotstaviti anksioznosti prije testa iz matematike? Kako se učenici nose sa svojim ”problemima”? Koje savjete učenici imaju za druge učenike sa sličnim ”problemima”? Što učenici rade da se bolje usredotoče u razredu, prije testa, za vrijeme učenja? Koje metode koriste za smirivanje i ublažavanje nervoze prije testa? Ovo su samo neka pitanja na koja će se pokušati odgovoriti kroz projekt ”Warm up your brain”.

Učenici će kreirati videouratke i fotografije u kojima će predstaviti svoja misljena i savjete drugim učenicima. eTwinning mobilnost financirala Agencija za mobilnost i programe EU.

Exit mobile version
Skip to content