Javna ustanova za regionalni razvoj Varaždinske županije u službenom posjetu DNŽ

 

Javna ustanova za regionalni razvoj Varaždinske županije u sklopu projekta tehničke pomoći „SURADNJA ZA RAZVOJ“ financiranog iz Europskog fonda za regionalni razvoj boravila je u službenom posjetu Dubrovačko-neretvanskoj županiji.

Regionalna agencija DUNEA, kao domaćin, iskoristila je priliku za međusobnu razmjenu iskustava na području regionalnog razvoja te pripreme i provedbe EU projekata na temu kulturne i prirodne baštine, digitalizacije, upravljanja resursima u poljoprivredi i zaštite okoliša. Osim zajedničkih sastanaka sa predstavnicima razvojne agencije te lokalne i regionalne samouprave, predstavnici Varaždinske razvojne agencije su obilazili lokacije projekata financiranih EU fondovima na području cijele Dubrovačko-neretvanske županije.

Želja_baner
Napoleon_baner

Tijekom četverodnevnog posjeta zajedno s predstavnicima Regionalne agencije DUNEA, te uz podršku Općine i TZ Ston, posjetili su Lapidarij u Biskupskoj palači, Kaštio i Stonske zidine. Na području grada Dubrovnika s predstavnicima gradskih ustanova posjetili su Lazarete, Lokrum, gradske zidine te Studentski dom.

U dolini Neretve, u Opuzenu, posjetili su Centar za nadzor poplava i prevenciju rizika iz projekta STREAM, a predstavljen im je i projekt SeCure, oba financirana u sklopu programa INTERREG Italija-Hrvatska. Također, pobliže su se upoznali sa radom EUROPE DIRECT ureda Dubrovačko-neretvanske županije smještenog u Opuzenu.

Službeni posjet Dubrovačko-neretvanskoj županiji uz podršku Grada Metkovića i njegovih ustanova, završen je posjetom Prirodoslovnim muzeju u Metkoviću čije djelomično uređenje je financirano iz OPKK 2014-2020. kroz projekt Promicanje održivog razvoja prirodne baštine doline Neretve, ovogodišnjim kandidatom za “Najbolji županijski EU projekt” kojeg organizira Hanza media u suradnji s Hrvatskom zajednicom županija, Uredom Europskog parlamenta u Hrvatskoj te portalom župan.hr, a uz pokroviteljstvo Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU.

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content