Održana sjednica Stožera civilne zaštite DNŽ

Kumulativna incidencija u posljednjih 14 dana u Dubrovačko-neretvanskoj županiji je između 200 do 250 osoba.

 

Kumulativna incidencija u posljednjih 14 dana u Dubrovačko-neretvanskoj županiji je između 200 do 250 osoba, rečeno je na sjednici Stožera civilne zaštite održanoj u ponedjeljak u Dubrovniku, a u posljednja dva mjeseca zabilježena su dva slučaja u kojima su preminule osobe s COVID-om 19.

Ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo DNŽ Mato Lakić ovom je prilikom istaknuo kako je riječ o još uvijek relativno visokim brojkama, no kako ohrabruje činjenica da je broj hospitaliziranih osoba kontinuirano nizak uslijed različitih varijanti virusa.

“U posljednjih mjesec dana od 18 do 26 posto testiranih osoba je pozitivno, no mortalitet je nizak”, rekao je Lakić. Napomenuo je i kako je u DNŽ primarno cijepljeno 71.3 posto stanovništva (jedna ili dvije doze, ovisno o cjepivu).

Na sjednici se usvojeno izvješće o tijeku požarne sezone, kao i o aktivnostima vezanim za zbrinjavanje raseljenih osoba iz Ukrajine. Prema evidenciji Gradskog društva CK Dubrovnik, na jugu Hrvatske nalazi se oko 400 takvih osoba, no ta brojka fluktuira na dnevnoj razini, rečeno je na sjednici

Ovom prilikom najavljeno je obilježavanje Međunarodnog dana smanjenja rizika od katastrofa 13. listopada, a tom prilikom, među ostalim, bit će upriličena tribina “Jesu li nam katastrofe sudbina ili imamo izbor?” u organizaciji Sveučilišta u Dubrovniku, Dubrovačko-neretvanske županije i Službe CZ Dubrovnik.

 

Exit mobile version
Skip to content