Odluka HNS-a: Neretvi tri boda u utakmici s Neretvancem

 

Utakmica između Neretve i Neretvanca, koja je u sklopu 7. kola 3. HNL jug odigrana 9. listopada registrirana je s 3:0 u korist Metkovaca.

Naime, u sudačkoj nadoknadi za Neretvanac je u igru ušao Josip Blažević, igrač s brojem 92 na leđima, umjesto broja 9 Marina Vučkovića. Međutim, u zapisniku delegata susreta Domagoja Ćelića, ovjerenom od predstavnika obje momčadi prije početka utakmice, nema prijavljenog igrača pod tim brojem (92), što bi značilo da nije bio prijavljen za taj susret. Iako je utakmica završila rezultatom 2:1 u korist Neretvanca, tri boda će, odlukom HNS-a, tako ipak otići u Metković, a klub iz Opuzena očekuje i disciplinski postupak te oduzimanje bodova.

Iz NK Neretva prokomentirali su odluku HNS-a.

“NK Neretva suzdržavala se komentirati kršenje pravila natjecanja od strane NK Neretvanca u nedavnom derbiju sve do dospijeća službene odluke. Prema danas zaprimljenoj odluci klubu iz Opuzena se oduzima pobjeda te se ista pripisuje NK Neretvi i to rezultatom 0:3. Također, NK Neretvanac očekuje i disciplinski postupak i oduzimanje bodova.

NK Neretva zbog odgovornosti, prvenstveno prema svojim navijačima, podnijela je žalbu dan nakon utakmice, a sigurni smo da bi se isto dogodilo da se uloge zamijene, odnosno da je naš klub uhvaćen u prekršaju. Pravila su tu da se poštuju i jednaka su za sve pa i za Neretvanac.

Ovom odlukom NK Neretva ima 9 bodova i nalazi se na 12. mjestu dok NK Neretvanac uvjerljivo preuzima posljednje (16.) mjesto na tablici s 4 boda i disciplinskim postupkom gdje slijedi i dodatno oduzimanje bodova, a o koliko točno utvrditi će nadležna tijela”, poručili su iz Kluba.

 

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije