Gradska knjižnica Metković – u četvrtak pričaonica za djecu te putopisno predavanje Tomice Krstića

 

U sklopu manifestacije Mjesec hrvatske knjige u Gradskoj knjižnici Metković u četvrtak, 27. listopada na rasporedu su dva događaja.

 U 17 sati održat će se pričaonica namijenjena djeci predškolskog i školskoga uzrasta.

dina_baner
Zemlja loših

Slikovnica ,,Priča o Mudroj sovi”, autorice Maje Punoš Rebić, prva je hrvatska priča za djecu koja govori o važnosti knjižnica, čitanja, obrazovanja  te o borbi s epidemijom ekranizma, prekomjernom uporabom informacijskih i komunikacijskih tehnologija u životu djece i odraslih.

Autorica kroz priču, na djeci razumljiv i poticajan način, daje rješenje kako pobijediti Knjigomrza i pomoći Mudroj sovi u namjeri da djecu učini pametnom i mudrom poput nje te zašto je važno čitati i oduprijeti se ovisnosti o ekranima.

Nakon pripovijedanja ove poučne priče održat će se edukativno predavanje i razgovor na temu ekranizma i načinima njegovog sprječavanja. O temi će pričati Maja Punoš Rebić, školska knjižničarka u Gimnaziji dr. Mate Ujevića i O.Š. Josip Vergilij Perić u Imotskom.

Također, u Gradskoj knjižnici Metković u četvrtak, 27. listopada s početkom u 19 sati održat će se putopisno predavanje i promocija knjige ‘Autostopom po svijetu’ Lucy i Tomice Krstića.

Riječ je o drugoj knjizi trilogije o putovanju autostopom od Hrvatske do Novog Zelanda, koje je trajalo četiri godine i protezalo se kroz 25 država. Putopisac Tomica Kristić pričom nas vodi u veliki broj tropskih zemalja Jugoistočne Azije, kao što su Vijetnam, Laos, Tajland, Malezija, Indonezija, Filipini, Istočni Timor… ali i na dalek kontinent, Australiju.

Autor vrluda prostorima i različitim društvenim slojevima u kojem puno više životnosti i smisla nalazi u slamovima, prašnjavim cestama, ilegalnim radnim logorima i neoskvrnutim predjelima nego li u onome što bi se moglo nazvati uobičajenom standardom vizijom materijalizmom zarobljena zapadnjačkog uma.

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content