Aglomeracija Metkovića – radovi na izgradnji postrojenja za pročišćavanje otpadnih voda te postrojenja za solarno sušenje mulja

 

U sklopu projekta “Razvoj vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije Metković” započeli su radovi na izgradnji postrojenja za pročišćavanje otpadnih voda aglomeracije Metković za 18400 ES i postrojenja za solarno sušenje mulja, ugovorene vrijednosti 68.190.178,33 kuna (bez PDV-a), a radove izvodi zajednica ponuditelja GIS Aqua Austria GmbH i Hering d.d.

Nakon odrađene tehničke dokumentacije, radovi na gradilištu su započeli u kolovozu ove godine.  

Izvođači su izvijestili o stanju radova gdje je kroz pripremne radove izveden geodetski snimak stvarnog stanja na terenu, iskolčene su krajnje točke parcele. U dogovoru s Naručiteljem, izabran je pristupni put na gradilište te je postavljena gradilišna ploča. Odrađeni su i poslovi uklanjanja površinskog sloja humusa, trave i niskog raslinja.  Pripremni radovi su također izvršeni tijekom kolovoza 2022.   

Projekt “Izgradnja postrojenja za pročišćavanje otpadnih voda aglomeracije Metković i postrojenja za solarno sušenje mulja” uključuje:

  • izgradnju postrojenja za pročišćavanje otpadnih voda uključujući mehanički predtretman, biološku i kemijsku obradu za 18400 ES,
  • izgradnju postrojenja za solarno sušenje mulja,
  • izgradnju ispusta pročišćene vode do recipijenta – rijeke Neretve.

Projekt „Razvoj vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije Metković“ traje 36 mjeseci, ukupne vrijednosti  488.622.361,25 kn, od čega je nepovratnih sredstava iz Kohezijskog fonda 253.696.378,57 kn. EU fond financira 70,68%, Republika Hrvatska 11,73%, Hrvatske vode  11,73 % te Metković d.o.o. i Grad Metković  5,86% sredstava tj. 21 milijun kuna.

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content