Home Novosti Lokalno Spomendan na poginule branitelje u Domovinskome ratu iz Metkovića

Spomendan na poginule branitelje u Domovinskome ratu iz Metkovića

Blagdan Svih svetih, 1. studenoga obilježava se i kao Spomendan na hrvatske branitelje poginule u Domovinskome ratu iz Grada Metkovića.

 

Blagdan Svih svetih, 1. studenoga obilježava se i kao Spomendan na hrvatske branitelje poginule u Domovinskome ratu iz Grada Metkovića.

U Domovinskome ratu život je izgubilo osamnaest branitelja iz Grada Metkovića – Mario Bebić, Boro Brečić, Stipe Buljubašić, Mate Dodig, Eugen Erjauc, Hrvoje Ilić, Mario Jadreško, Ivan Jelinić, Marinko Jurko, Dražen Kozina, Ante Kuran, Vice Marević, Vlaho Maslović, Ante Petrušić, Draženko Pleše, Ivica Prusac, Ante Rebac i Ante Taslak.

U sklopu obilježavanja Spomendana, jučer su položeni vijenci i zapaljene svijeće na gradskome groblju te pred Spomenikom poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu iz Metkovića, u crkvi sv. Ilije održana je sveta misa, a u GKS-u prigodni program.

Poruku povodom Spomendana, poruku je uputio i gradonačelnik Metkovića Dalibor Milan. Prenosimo je u cijelosti.

Na blagdan Svih svetih, 1. studenoga obilježavamo i Spomendan na poginule hrvatske branitelje u Domovinskom ratu iz Grada Metkovića.

S velikim poštovanjem prisjećamo se osamnaestorice naših poginulih heroja i njihovih života. S još većim poštovanjem, klanjamo se njihovoj žrtvi! S neopisivom hrabrošću, i bez imalo razmišljanja, svi oni stali su u obranu naših obitelji, naše djece, naših domova, našega grada, naše domovine. Žrtvujući vlastite živote, omogućili su nama da gradimo naše. Omogućili su nam samostalnost i dali priliku za budućnost! To nikada ne smijemo, i nećemo zaboraviti!

Njihova žrtva mora nam biti i obveza da svakodnevno pomažemo njihovim suborcima i obiteljima te da doprinosimo da njihova imena ostanu trajno urezana u našem sjećanju, ali i u kolektivnom sjećanju grada u kojemu su rođeni, u kojemu su živjeli i kojega su voljeli!

Stoga, nastavimo graditi društvo u kojem će uvijek vladati mir, zajedništvo i međusobno uvažavanje. Gradimo budućnost otvorena srca za sve dobre ljude. Ali, isto tako, pobrinimo se da se i u budućnosti pamte imena, postupci i hrabrost osamnaestorice naših poginulih heroja koji su nam ostavili sve ono što danas imamo. Heroja koji će u ovome gradu uvijek biti poštovani i hvaljeni za sve ono što su napravili.

Exit mobile version
Skip to content