Tjedno izvješće – najveća novčana kazna izrečena u Metkoviću

 

U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježeno je devet prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama u kojima je 16 osoba lakše ozlijeđeno, dok su s materijalnom štetom zabilježene četiri prometne nesreće. 

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 242 represivne mjere od kojih izdvajamo mjere poduzete prema osobama, počiniteljima prekršaja koji su najčešći uzročnici težih prometnih nesreća tzv. „četiri ubojice u prometu“ te su tako 64 osobe sankcionirane zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 30 mjera je poduzeto prema osobama koje nisu koristile sigurnosni pojas, a 22 osobe su prekršajno sankcionirane zbog vožnje u alkoholiziranom stanju. Zbog nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje sankcionirano je osobe.
– Od ostalih prekršaja izdvajamo 27 mjera poduzetih zbog nepropisnog pretjecanja i 29 mjera poduzetih zbog nepropisnog zaustavljanja i parkiranja.   
 
Najveća koncentracija alkohola zabilježena je u Pločama

Kino_baner
Kino_baner

Najveća koncentracija alkohola od 1,35 g/kg izmjerena je u večernjim satima jučer, 20. studenoga, 66-godišnjaku koji je s osobnim vozilom dubrovačkih registarskih oznaka zaustavljen prilikom redovne prometne kontrole u Pločama.
Vozač je isključen iz prometa i prekršajno je sankcionirana novčanom kaznom od 5.500,00 kuna te mu je određena tromjesečna zabrana upravljanja vozilima B kategorije.

Najveća novčana kazna izrečena je u Metkoviću

Najveća novčana kazna u iznosu od 11.500,00 kuna izrečena je 21-godišnjem vozaču osobnog vozila dubrovačkih registarskih oznaka za kojeg je 15. studenoga, u večernjim satima, u Metkoviću, prilikom redovne prometne kontrole, utvrđeno da tijekom vožnje nije koristio sigurnosni pojas ni pomagala koja su upisana u vozačku dozvolu, te je odbio testiranje na prisutnost droga u organizmu.  
Vozač je isključen iz prometa i prekršajno sankcioniran gore spomenutom novčanom kaznom i tromjesečnom zabranom upravljanja vozilima B kategorije.

 

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content