Obilježava se Međunarodni dan osoba s invaliditetom, poruku uputio i gradonačelnik Milan

 

Odlukom Ujedinjenih naroda, donesenom u listopadu 1992. godine, 3. prosinca proglašen je Međunarodnim danom osoba s invaliditetom.

Komisija za ljudska prava Ujedinjenih naroda pozvala je zemlje članice da ističu obilježavanje 3. prosinca kako bi se postigla jednakost u ostvarivanju ljudskih prava i sudjelovanju osoba s invaliditetom u društvu.

smotra- baner
smotra- baner

Povodom Međunarodnoga dana osoba s invaliditetom, poruku je uputio i gradonačelnik Metkovića Dalibor Milan. Prenosimo je u cijelosti. 

“Danas se obilježava Međunarodni dan osoba s invaliditetom.

Zajednički možemo mnogo toga napraviti kako bi se poboljšao položaj osoba s invaliditetom u društvu te kako bi kvaliteta njihova života svakim danom bila bolja!Također, mnogo toga možemo napraviti i kao pojedinci, pri čemu je najvažnije da im pružamo svakodnevnu podršku.

Međunarodni dan osoba s invaliditetom želim posebno čestitati članovima, volonterima, terapeutima i asistentima udruga s područja Metkovića koje brinu o osobama s invaliditetom – Udruzi osoba s invaliditetom ‘Prijatelj’ i Udruzi cerebralne i dječje paralize doline Neretve ‘Leptirići’. Obje udruge napravile su ogroman doprinos u poboljšanju kvalitete života osoba s invaliditetom te postale prepoznate diljem Hrvatske.

U Gradu Metkoviću i meni osobno uvijek će imati partnera u radu, podršku i prijatelja”, poručio je Milan. 

 

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content