Srednja škola Metković domaćin učenicima i nastavnicima iz Mađarske, Latvije, Portugala, Italije i Španjolske

 

Srednja škola Metković – Škola ambasador Europskog parlamenta domaćin je učenicima i nastavnicima iz Mađarske (Budimpešta), Latvije (Madona), Portugala (Leiria), Italije (Corato) i Španjolske (Alcoy) u okviru Erasmus+ projekta United in Diversity koji za cilj ima poučavati učenike o svim aspekima Europske unije.

U Metkoviću tako boravi ukupno 35 učenika i nastavnika, a tema mobilnosti je “The more, the better”.

Advent Metković-baner najnoviji
BANER

Prvi dan mobilnosti gosti su posjetili Gradsko kulturno središte Metković gdje ih je uime gradonačelnika  Metkovića pozdravila direktorica TZ grada Metkovića Magdalena Medar Ujdur. U poslijepodnevnom dijelu programa učenici su sudjelovali na debati “EU enlargement” na kojoj im se pridružila i EPAS škola Gimnazija Metković. Partneri iz Budimpešte također dolaze iz EPAS škole pa će to biti izvrsna prilika za razmjenu iskustva.

Drugi dan mobilnosti učenici i nastavnici će posjetiti Filozofski fakultet u Mostaru, Odsjek za politologiju gdje će biti organizirano predavanje o zemljama kandidatima za članstvo u EU. Treći dan mobilnosti učenici će posjetiti studentski centar u Dubrovniku te Županiju Dubrovačko- neretvansku gdje će biti govora o procesu pristupanja Schengenu. Četvrti dan mobilnosti planiran je za Korčulu. Učenici i nastavnici posjetit će Europe Direct centar Korčula te se pobliže upoznati o kopenhaškim kriterijima, kriterijima za Schengen i sl. Peti dan organizirat će se kulturološka aktivnost – dolina Neretve i Narona. U večernjem programu planirana je oproštajna zabava za učenike.

U projektu, uz goste, sudjeluje i 22 učenika Srednje škole Metković. Projekt u SŠ Metković koordinira profesor Petar Nikolić, a članovi projektnog tima su Violeta Oršulić, profesorica pedagogije, Tatjana Matić, profesorica biologije, Suzana Antonini, profesorica engleskoga jezika i Josip Cvitanović, profesor matematike.

Projekt sufinancira EU iz programa Erasmus+.

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content