Ruđer Bošković istrčao prvi zavjetni Maraton mira Poplat – Metković

 

Ruđer Bošković danas je istrčao prvi Maraton mira Poplat – Metković.

Kako je istaknuo, bio je ovo njegov najduži trkački pohod u životu, a sastojao se od ukupno 40 km. Krenuo je iz sela Poplat iznad Stoca, a do cilja kod Spomenika poginulim braniteljima u Domovinskome ratu u Gradskome parku u Metkoviću prošao je rutom Stolac – Radimlja – Poprati – Masline – Crnići Greda – Aladinići – Bobanovo Selo – Domanovići – Modrič – Čapljina rotor – Klepci – Čeljevo – Višići – ulaz u Gabelu, most Tresana – Gabela Polje – Granični prijelaz Jurashop – Podvožnjak – Luka Metković.

Želja_baner
Napoleon_baner

Na zavjetni Maraton mira odlučio se kako bi se odužio Poplatu, mjestu rođenja njegovih roditelja i predaka, povezao ga s njegovim Metkovićem, spojio dvije župe sv. Ilije (u Stocu i u Metkoviću) te dvije države.

„Trčao sam i prije maratone, ali definitivno, ovo je nešto najteže što sam uradio. Međutim, bio sam vođen emocijama i duboko motiviran te da je danas trebao istrčati 100 km, mislim da bih to napravio. Ovo definitivno ne bih mogao sam. Prije svega, hvala mojoj obitelji i svima koji su došli na start te svima onima koji su sudjelovali. Hvala mojim prijateljima iz Metkovića, Biljani, Miljenku, malome Dariju, Dadi Talajiću i cijeloj ekipi koja me pratila. Morao sam uspjeti i cijelo vrijeme sam znao da uz takvu potporu mogu doći do kraja. Uspio sam spojiti dvije župe sv. Ilije u jednu i dvije države u jednu. Nadam se da će ovo preći u tradiciju te da ćemo ovaj Maraton mira održavati svake godine za zdravlje, mir i čast“, istaknuo je Bošković.

 

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content