Gimnaziji Metković i Srednjoj školi Metković dodijeljene Erasmus akreditacije

 

Gimnaziji Metković i Srednjoj školi Metković dodijeljene su Erasmus akreditacije iz područja odgoja i obrazovanja za razdoblje do 2027. godine.

Srednja škola Metković od 2017. godine sudjelovala je u ukupno 14 Erasmus projekata Ključne aktivnosti 2, a odluka Agencije za mobilnost i programe Europske unije o dodjeli akreditacije je potvrda kvalitetnog rada i poticaj za uspješno provođenje novih projekata. Kako su istaknuli iz Škole, Erasmus akreditacija omogućit će daljnje usavršavanje nastavnika i stručnih suradnika, kao i mogućnost mobilnosti učenika u okviru kategorije odgoja i općeg obrazovanja. Koordinator Erasmus programa u školi je profesor Petar Nikolić.

Prvo pretkazanje-baner
Miracolues_baner
Istjerivaci_ baner

Gimnaziji Metković također je dodijeljena Erasmus akreditacija u području odgoja i općeg obrazovanja za programsko razdoblje od 1. veljače 2023. do 31. prosinca 2027.

Erasmus koordinator u školi je Ana Dragović, nastavnica matematike i fizike, a za provođenje Erasmus plana odgovoran je uži tim koji će zajedno planirati, nadgledati, upravljati i provoditi sve aktivnosti, ali i pojedinačno koordinirati ostvarivanje određenog cilja.

Taj tim čine: Ana Dragović, kao Erasmus koordinator i zadužena za cilj “Profesionalna orijentacija i usmjeravanje učenika”, Ana Bebić (nastavnica njemačkog jezika i književnosti, pedagog i knjižničarka) za cilj “Unaprjeđenje nastave stranih jezika” te Angela Ćelić (nastavnica matematike i fizike) za cilj “Unaprjeđenje nastave STEMa i Edukativno-istraživački centar”. Odgovorni za nadgledanje Erasmus standarda kvalitete bit će navedeni Erasmus tim i ravnatelj ustanove, Jozo Jurković.

Erasmus akreditacija omogućuje jednostavnije sudjelovanje i trajni pristup financiranju temeljen na višegodišnjem Erasmus planu ustanove (organizacije) i Erasmusovim standardima kvalitete.

Izvor: Srednja škola Metković i Gimnazija Metković 

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content