Proslava Svijećnice (Prikazanja Gospodinova) u Župi sv. Ilije proroka

 

Jučer je bio blagdan Prikazanja Gospodinova u Hramu koji se u puku još zove i Svijećnica po blagoslovu svijeća, što nas podsjeća na riječi starca Šimuna koje se odnose na Isusa Krista: svjetlost na prosvijetljene naroda (Lk 2, 32) .

Jutarnje sv. mise su bile 6:30 u Sv. Ilije i u 9:30 Sv. Franje na Kladi. Svečano misno slavlje koje je predvodio župnik fra Denis Šimunić u crkvi sv. Ilije je bilo je u 18 sati, a prethodio mu blagoslov svijeća i procesija s upaljenim svijećama oko crkve. Pjevanje je animirao župni bend mladih Znak Jonin.

Brzi i neustrašivi_ baner
Bob Marley

„Uz poziv na osobno posvećenje svakoga od nas dragom Bogu poziv Župnika je bilo da to učinimo poput jednostavnih ljudi starca Šimuna koji je pravedan i bogobojazan i u takvom stavu i načinu života iščekivao je Spasitelja, a proročica Ana postom i molitvom. Zahvaljujući njihovoj poniznosti i bogobojaznosti, odnosno, postu i molitvi uspjeli su zarobiti milost da su sretnu Gospodina“, kazao je fra Denis u propovijedi.

Nakon sv. mise je uslijedilo klanjanje pred Presvetim Oltarskim  Sakramentom i molitva za duhovna zvanja čime je obilježen i Dan posvećenoga života kojega je 1997. ustanovio papa Ivan Pavao II.

Izvor i foto: Župa sv. Ilije proroka Metković

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content