Ante Crnjac najbolji na šahovskom turniru u Srednjoj školi Metković

 

U Srednjoj školi Metković danas je održan šahovski turnir na kojem su nastupili učenici Gimnazije Metković i srednjih škola iz Metkovića i Opuzena.

Organizator turnira je bila Srednja škola Metković u suradnji s HŠK Metković, a ,,idejni projekt” proveli su Slavko Bakalar i prof.Goran Manenica. Nastupila su 22 učenika koja su igrala po švicarskom sustavu sedam kola uz 10 minuta po igraču. Prvo mjesto zasluženo je osvojio Ante Crnjac učenik (1.d) razreda Gimnazije ( 6,5 iz 7), drugo mjesto pripalo je Marinu Kljusuriću (4.c) Gimnazije (5,5iz 7), dok je s istim brojem bodova gimnazijalac (3.c)Dominik Blaž Bakalar osvojio treće mjesto.

Godzilla_baner
Noina arka
Majčinski instinkt

Neki od ovih učenika su prošli ,Školu šaha” u OŠ Stjepana Radića pod vodstvom Slavka Bakalara i upravo ova tri prvoplasirana učenika su produkt ove škole. Cilj ovoga turnira je popularizacija igre šaha među učenicima srednjoškolskog uzrasta, a krajnji rezultat je taj što je nekoliko učenika izrazilo želju za daljnjim usavršavanjem u HŠK Metković.

“Organizacija je bila odlična ,a pobjednicima su uručene prigodne nagrade, diplome i ovom prilikom zahvaljujemo Srednjoj školi što je podržala ovaj ,projekt”, poručili su iz HŠK Metković.

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content