Održana izvještajna Skupština RK Metković – Mehanike

 

Sinoć je u dvorani Multimedijalnog centra održana druga izvještajna skupština Rukometnog kluba Metković Mehanika, na kojoj je prisustvovalo 30-ak skupštinara. Skupštinu je moderirao predsjednik kluba Nikola Veraja.

Veraja je podnio je izvješće o radu u protekloj godini, financijsko izvješće te iznio financijski plan kao i plan rada u ovoj godini. U svom izvješću je naglasio kako predstavlja izvješće o radu Upravnog odbora koji je zaslužan za pozitivne efekte i učinke koje je Rukometni klub postigao u 2022. godini. Pri tome je istaknuo povećanje proračuna, usklađenje prihodovne i rashodovne strane, bolji rad s mladima, završnice prvenstva gdje su imali dvije generacije mlađih dobnih skupina i na samom kraju –  povijesni uspjeh kluba, odnosno plasman u Premijer ligu. Također, istaknuo je i sadašnju poziciju na tablici Lige za ostanak šest kola prije kraja sezone u Premijer ligi kao nastavak pozitivnog trenda rada kluba.

Metkovsko ljeto - baner
Metkovsko ljeto - baner

Prisutni su jednoglasno podržali predmetna izvješća, a pri tome ukazali da je u 2022. godini ostvaren veliki sportski uspjeh ulaskom u Premijer ligu, uz stabilnost prihodovne i rashodovne strane proračuna. Naglašeno je da je rad s mladim igračima i rukometna škola prioritet koji je potrebno dodatno unapređivati. Potreban je također dodatan trud uložiti kako bi što više mlađih dobnih kategorija uspjelo izboriti završnicu državnog prvenstva te kako bi igrali bitnu ulogu i samim time promicale školu i grad.

Detektirale su se i određene pojedinosti statutarne naravi, a koje se odnose na članstvo i visinu članarine. Do iduće skupštine koja će po svom karakteru biti izborna riješit će se pitanja statuta i članstva u klubu. Cilj promjena bit će još transparentnije vođenje kluba sto bi doprinjelo otvaranju javnosti, skupštinarima i svim članovima kluba, a čime bi se stvorilo povjerenje u sam rad.

 

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content