DNŽ – potpisani ugovori o financijskoj potpori s udrugama koje brinu o najranjivijim skupinama u društvu

 

Župan Nikola Dobroslavić potpisao je u utorak u Dubrovniku Ugovore o financijskoj potpori za programe sedam udruga civilnog društva s područja Dubrovačko-neretvanske županije za 2023. godinu.

Riječ je o programima ”Pomoć u kući starijim osobama na području Dubrovačko-neretvanske županije”, Dnevni boravak za djecu s cerebralnom paralizom „Skalin po skalin“ te ”Dnevni boravak za osobe s psihosocijalnim teškoćama”. Potpisivanju ovih 55 877 eura vrijednih ugovora nazočili su i zamjenik župana Joško Cebalo, pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo, obitelj i branitelje Đurđica Popović te pročelnica Upravnog odjela za poslove Župana i Županijske skupštine Žaklina Marević.

Metkovsko ljeto - baner
Metkovsko ljeto - baner

“S velikim zadovoljstvom ćemo potpisati ugovore kojima podupiremo rad ovih udruga koje su nam jako bitne. Dio udruga s kojima potpisujemo ugovore se brine o starijim osobama, a smatramo kako je to jako dobar sustav prije ili umjesto odlaska u Dom za starije. Dubrovačko-neretvanska županija godinama prati rad i prepoznaje značaj ovih programa. Riječ je o udrugama koje rade važan posao za zajednicu. Za brigu o starijima Županija izdvaja ukupno 327 tisuća eura, pritom mislim na pomoć umirovljenicima kroz božićnice, njega u kući i druge aspekte brige o starijima. Osim udruga koje brinu o starijim osobama danas imamo udruge ”Dva skalina” i ”Lukjernica” koje brinu za naše najranjivije skupine društva. Obitelji osoba za koje oni skrbe trebaju pomoć takvih udruga i zato ih želimo i moramo pomoći. Zahvaljujem vam na vašem radu, mi ga vidimo i podupiremo i to ćemo raditi i ubuduće”, rekao je župan Dobroslavić.

Ugovori su potpisani s udrugom ”Dobra” iz Metkovića, udrugom ”Otac Ante Gabrić” iz Metkovića, udrugom ”Blage ruke” iz Dubrovačkog primorja, udrugom ”Dnevni boravak, pomoć i njega u kući za starije i nemoćne osobe” iz Ploča, udrugom ”Val” s Lastova te udrugom roditelja djece s poteškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom ”Dva skalina” kao i udrugom za zaštitu prava psihijatrijskih pacijenata i unaprjeđenje duševnoga zdravlja i kvalitete života ”Lukjernica”.

 

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content