Metkovski srednjoškolci na Erasmus mobilnosti u Italiji

 

Od 17. do 23. travnja 2023. godine u San Giovanni Rotondu, gradu u talijanskoj regiji Apuliji, održala se prva aktivnost učenja, poučavanja i osposobljavanja u okviru Erasmus+ projekta Together we win.

Na mobilnosti su, uz projektne partnere iz Italije, Poljske, Bugarske i Portugala sudjelovale i učenice Srednje škole Metković Marta Šešelj, Karla Bokan, Nada Veraja, Korina Raguž i Maria Jelavić u pratnji pedagoginje Violete Oršulić i profesora Petra Nikolića, koordinatora Erasmus+ projekata u Srednjoj školi Metković.

Kino_baner
Kino_baner

Cilj projekta je integrirati aktivnosti održivog razvoja u školski kurikul i motivirati učenike na sudjelovanje u aktivnostima kojima se promiču ekološke teme. Učenici su na mobilnosti imale priliku naučiti više o važnosti zaštite pčela, ali i svih ostalih aspekata vezanih za zaštitu prirode.

U okviru mobilnosti, uz radionice u školi i aktivnosti na farmi pčela, održana je terenska nastava u Nacionalnom parku Gargano, kao i kulturološke aktivnosti poput posjeta svetištu Padre Pia i svetištu Arkanđela Mihaela u Monte Sant’Angelu.U suradnji s Odsjekom za strane jezike Sveučilišta u Foggi održana je radionica o inkluziji. Gradonačelnik San Giovanni Rotonda primio je učenike i nastavnike u gradskoj vijećnici i pohvalio sudjelovanje u Erasmus programu te pozvao sudionike na dugoročno partnerstvo.

Zadnji dan mobilnosti učenici su sudjelovali na okruglom stolu s talijanskim europarlamentarcem g. Mariom Furorem. Profesor Nikolić istaknuo je primjere dobre prakse u provedbi EPAS programa u Srednjoj školi Metković (EPAS – Škola ambasador Europskog parlamenta).

Sljedeća mobilnost u okviru projekta održat će se u rujnu u Bytomu u Poljskoj. Projekt sufinancira Europska unija iz programa Erasmus+.

 

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content