Aglomeracija Metkovića – trenutno stanje i najava radova

 

S obzirom na intenzitet radova u sklopu projekta “Razvoj vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije Metković“, a uvažavajući svoje sugrađane kojima je svakodnevnica otežana radi spomenutih radova, tvrtka Metković d.o.o. najavljuje sljedeće radove, a kako bi se naši sugrađani mogli lakše organizirati.

U sljedeća dva tjedna planira se nastavak radova na svim navedenim lokacijama na kojima se trenutno radi. Popis svih lokacija dostupan je u nastavku ovog teksta. Tako će započeti radovi na polaganju fekalnog kolektora u Ulici Zrinjskih i Frankopana, a planiran je završetak AB radova na izgradnji AB konstrukcije CS Pržine. Nastavaljaju se radovi na crpnoj stanici Granica, a slijedi i priprema tampona i asfaltiranje nosivog sloja u Ulici Ilije Bošnjaka. Asfaltiranje habajućeg sloja je na rasporedu u Ulici Stjepana Radića i Putu Narone.

Metkovsko ljeto - baner
Gru_ baner

Zahvaljujemo građanima na strpljenju.

Također, tvrtka Metković d.o.o., nositelj projekta “Razvoj vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije Metković“ želi svoje sugrađane, kao i opću javnost redovito obavještavati o tijeku radova na spomenutom projektu.

U periodu od 10. do 23. travnja 2023. tvrtka COMSA, izvođač radova, dostavila je stanje radova na gradilištu točnije izvještaj o izgradnji sustava javne odvodnje na području Aglomeracije Metković i vodoopskrbne mreže.

Radovima je trenutno obuhvaćeno 17 ulica te 2 crpne stanice.

Na desnoj obali Neretve u protekla dva tjedna izvodili su se sljedeći radovi:

Na Putu Narone radovi su se izvodili na dvije dionice. Tako je na jednoj obavljena priprema nosivog tamponskog sloja, te asfaltiranje dok su se na drugoj dionici ulice izvodili radovi na izgradnji fekalnog kolektora, SDNU kabelske kanalizacije i novog vodoopskrbnog cjevovoda. Radilo se na dvije dionice i u Ulici kneza Trpimira. Na jednoj su se izvodili radovi na izgradnji fekalnog kolektora i novog vodoopskrbnog cjevovoda, dok su se na drugoj dionici sanirale betonske pješačke površine.

U Ulici Marka Marulića vršili su se radovi na izgradnji fekalnog kolektora, dok su na crpnoj stanici ”Granica” završeni radovi na injektiranju stupnjaka te je izveden iskop za naglavnu gredu.

Na lijevoj obali Neretve u protekla dva tjedna izvodili su se sljedeći radovi:

U Ulici A. G. Matoša izvodili su se kućni priključci odvodnje dok su se u Ulici Stjepana Radića izvodili  radovi na izgradnji fekalnog kolektora. Završena je sanacija rubnjaka, te postavljanje LŽ poklopaca na voznoj površini.

U Dubrovačkoj ulici, kao i u Ulici Ante Starčevića vršilo se postavljanje fekalnog kolektora, dok je u zadnjoj izvršeno i asfaltiranje.

Na Trgu bana Jelačića odrađena je sanacija betonskih nogostupa i rubnjaka, te ugradnja

LŽ poklopaca, dok je u ulicama Lovre Matića, Ilije Bošnjaka i u Jaslinama vršena montaža rasteretnih

prstenova I poklopaca na završnu visinu prometnice.

U Slatini se pripremao nosivi tamponski sloj, a u toku su radovi na podizanju LŽ poklopaca.

U ulicama Molizanskih Hrvata, don Mihovila Pavlinovića, te Hrvatskih iseljenika odrađeno je čišćenje i CCTV inspekcija izvedenog fekalnog kolektora.

Radovi se izvode na više dionica u Ulici Petra Krešimira IV a oni obuhvaćaju iskop, polaganje fekalnog kolektora, tlačnu probu izvedenog cjevovoda. Također se izvodio nosivi sloj asfalta, montaža rasteretnih prstenova i poklopaca na završnu visinu prometnice .

U Jeovcima se radi na izgradnji AB okna sa pripadajućim zasunima i fazonskim komadima, te na izvedbi i probi tlačnog cjevovoda.

Na Crpnoj stanici “Pržine“ izvodili su se radovi na AB konstrukciji čiji je završetak u planu do 28.04.2023.

A kako u brojevima izgleda sve što je izvođač radova odradio na navedenim pozicijama u protekla dva tjedna, pogledajte u nastavku:  

– postavljanje fekalne odvodnje – 480 m,

– postavljanje vodoopskrbnih cjevovoda – 154 m,

– postavljanje SDNU-a – 135 m,

– montaža kućnih priključaka kanalizacije – 24 kom,

– montaža kućnih priključaka vodoopskrbe – 15 kom

Projekt „Razvoj vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije Metković“ traje 36 mjeseci, ukupne vrijednosti  488.622.361,25 kn, od čega je nepovratnih sredstava iz Kohezijskog fonda 253.696.378,57 kn. EU fond financira 70,68%, Republika Hrvatska 11,73%, Hrvatske vode  11,73 % te Metković d.o.o. i grad Metković  5,86% sredstava tj. 21 milijun kuna.

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content