U Slunju završena treća etapa Memorijalnoga biciklističkog maratona

U Slunju je sinoć završena i treća etapa 6. Memorijalnoga biciklističkoga maratona „Navik on živi ki’ zgine pošteno” Prevlaka – Vukovar- Ilok koji se, u organizaciji Biciklističkoga kluba Metković i Udruge veterana 4. Gardijske brigade DNŽ, vozi u spomen na 12 ubijenih redarstvenika u Borovu Selu.

Etapa od Knina do Slunja bila je duga 166 km. Nakon odrađene dionice do Udbine, Neretvanka Jela ugostila je bicikliste u svom restoranu Robert nakon čega su zapalili svijeću kod crkve Hrvatskih mučenika za sve koji su svoje živote dali za slobodnu i neovisnosnu Hrvatsku. Na Plitvicama su zapalili svijeću kod spomen obilježja pok. Josipu Joviću, a zatim zastali u Rakovici gdje su s predstavnikom lokalne braniteljske udruge zapalili svijeću kod spomenika poginulim braniteljima. Danas bicikliste čeka dionica Slunj-Hrvatska Kostajnica duljine 130 km.

Podsjetimo, svrha Maratona je očuvanje tekovina Domovinskog rata, kao i spomen na one koji su položili svoje živote na oltar domovine, a samim maratonom simbolično se spaja krajnji jug (Prevlaka) i istok (Ilok) Hrvatske.

Metkovsko ljeto - baner
Mjesto tišine - Dan prvi- baner

Dužina maratona je 1000 km i vozi se u 6 etapa (dana). Ovogodišnji Maraton voze Jakša Bulić, Marko Talajić, Josipa Ivanković, Lara Bokšić, Mirko Luburić, Petar Grgić, Ivan Bokšić, Josip Jakelić, Joško Žarković, Josip Vincetić (član Udruge Dvanaest redarstvenika i sudionik nemiloga događaja) i Branko Markota. U pratnji im je idejni začetnik i organizator Maratona, Dalibor Talajić.

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content