Podjela sakramenta krizme u Župi sv. Ilije proroka

 

U subotu, 29. travnja, na blagdan sv. Katarine Sijenske u svetištu sv. Ante na Dubravici proslavljen je sakrament krizme (potvrde) u Župi sv. Ilije proroka u Metkoviću, objavljeno je na stranici Župe.

Don Vedran Torić, profesor hrvatskoga jezika u Nadbiskupijskoj klasičnoj gimnaziji “Don Frane Bulić” i ravnatelj Nadbiskupskog sjemeništa u Splitu, podijelio je sakramenat potvrde krizmanicama i krizmanicima iz Župe, a ove godine ih je bilo 99. Uz krizmatelja su bili župnik fra Denis Šimunović, župni vikar fra Darijo Sinković i đakon fra Marko Pudar.

Kino_baner
Kino_baner

Lijepo i skladno slavlje pjesmom je obogatio župni bend Znak Jonin.

Krizmanici su na početku misnoga slavlja prigodnim govorom i poklonom pozdravili don Vedrana koji ih je u propovijedi pozvao da ostanu otvoreni poticajima Duha Svetoga koji ih usmjerava Kristu.

Prije zajedničkog fotografiranja župnik fra Denis je zahvalio svima (posebno krizmanicima, njihovim roditeljima i kumovima, krizmatelju don Vedranu…) koji su na bilo koji način doprinijeli da slavlje svete mise i sakramenta potvrde protekne skladno i dostojanstveno.

Više fotografija pogledajte na stranici Župe sv. Ilije proroka.

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content