‘Dnevna doza CP-a’ – Leptirići igrokazom obilježili Nacionalni dan osoba s cerebralnom paralizom

 

Svake se godine u Hrvatskoj 5. svibnja obilježava Nacionalni dan osoba s cerebralnom paralizom s ciljem podizanja znanja i javne svijesti o ovoj bolesti. U Hrvatskoj je u Registru osoba s invaliditetom registrirano više od 5.000 osoba koje imaju znatno oštećenje i invaliditet temeljem te dijagnoze.

Udruga cerebralne i dječje paralize doline Neretve obilježava ovaj dan kako bi senzibilizirala javnost o pitanjima s kojima se suočavaju osobe s cerebralnom paralizom u svakodnevnom životu. Problemi pacijenata, njihovih obitelji i osoba koje o njima skrbe još uvijek nisu dovoljno upoznati i prepoznati, a zadatak je cijeloga društva da osigura uvjete za izjednačavanje mogućnosti i unapređenje kvalitete života.

Biba_baner
Đani Maršan-baner

Početak današnje proslave bio je igrokaz ‘Dnevna doza CP-a’ gdje su u glavnim ulogama bili članovi Udruge Marijana, Vlaho i Mario koji su svima na šaljiv način dočarali život s cerebralnom paralizom. Slijedio je zajednički ručak, a večeras se u GKS-u Metković otvara i humanitarna izložba fotografija HPD Gledavac, pri čemu će prihod od prodaje biti doniran za opremanje Senzorne sobe didaktičkom opremom.

„Zato obucimo danas zeleno za sve osobe koje žive s ovom dijagnozom. Zelena je boja rasta, obnavljanja života, ispunjava vibracijama te je zato zelena vrpca i odabrana kao simbol Svjetskog, ali i Nacionalnog dana osoba s cerebralnom paralizom. Ne zatvarajmo oči pred problemima s kojima se susreću te im pružimo podršku u svakom koraku za kojeg se bore od malih nogu“, poručili su iz udruge Leptirići.

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content