Predstavnici Udruge Baštinik održali predavanje učenicima Osnovne škole u Staševici

 

Članovi Udruge za promicanje zaštite prirodne i kulturne baštine Neretve Baštinik Zoran Martinović i Markica Vuica posjetili su Osnovnu školu fra Ante Gnječ u Staševici. 

Tom prilikom održali su predavanje učenicima viših razreda na temu krša i speleoloških objekata. Povod tome je aktivnost udruge Baštinik koja je u zadnje dvije godine intenzivno radila na lociranju i istraživanju speleoloških objekata na području Staševice. U izlaganju je naglašeno koliko je važan krš i speleološki objekti kao sastavni dio krša te potreba za očuvanje istog. Učenici su imali priliku upoznati dio sigastih tvorevina koje krase podzemlje i kako nastaju, a posebno što su neke pronađene baš na prostoru Staševice , a kroz prezentaciju su imali prilike vidjeti fotografije iz nekih speleoloških objekata. Za pohvalu je dobro stanje po pitanju onečišćenja na istraživanom području što bi i u budućnosti trebalo njegovati.

Metkovsko ljeto - baner
Metkovsko ljeto - baner

„Zahvaljujemo se na suradnji ravnateljici Danijeli Gluščević i nastavnicima škole koji su nam omogućili ovo predavanje a posebno učenicima koji su pozorno slušali i pokazali interes za ovu temu“, poručili su iz Udruge Baštinik.

Tekst: Markica Vuica 
Fotografija: Danijela Gluščević 

 

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content