Dodijeljene nagrade najuspješnijim sportašima DNŽ – među laureatima Športska zajednica grada Metkovića

 

U Kneževom dvoru u Dubrovniku, u sklopu obilježavanja Dana Dubrovačko-neretvanske županije i blagdana sv. Leopolda Bogdana Mandića,  upriličena je dodjela priznanja najuspješnijim županijskim sportašima u 2022. godini, a među ovogodišnjim laureatima je i Športska zajednica grada Metkovića.

ŠZGM dobila je nagradu za najuspješniji županijski sportski savez. ŠZGM osnovna je 2006., a broji 22 članice u 10 sportskih grupa: veliki i mali nogomet, rukomet, šah, veslanje, tenis, boćanje, biciklizam, karate, planinarenje. Cilj joj je stvoriti što bolje uvjete za kvalitetniji razvitak sporta u Metkoviću te uključivanje što više djece i mladih u sport. Nagradu je uime SZGM primio predsjednik Ante Zovko, a uz nazočnost tajnika Mladena Jakića.

Kino_baner
Kino_baner

Zahvaljujemo Zajednici športa što je prepoznala i nagradila naš rad u protekloj godini. Zahvaljujemo svim sudionicima koji su nam pomogli i omogućili ovo priznanje, a posebno Gradu Metkoviću i Županiji na potpori”, istaknuo je Zovko.

Nagrada Zajednice športova DNŽ za životno djelo dodijeljena je Jurici Vukojeviću, najuspješniji sportaši za 2022. godinu su Petrunjela Pavić ispred JK Dubrovnik 1966 te član VK Jug AO Loren Fatović, dok su najuspješnije sportske nade košarkašica Ella Majstorović te vaterpolist Luko Vezilić. Najuspješniji trener je Mateo Semiz ispred JK Dubrovnik 1966, najuspješnija ekipa ŽKK Ragusa, dok je najuspješnija momčad VK Jug AO. Također, Zajednica športova DNŽ dodijelila je i priznanje NK Neretvanac za 90. godišnjicu kluba te Juraju Popoviću za izuzetno sportsko postignuće u 2022. godini.

Župan Nikola Dobroslavić čestitao je ovom prilikom svim nagrađenima ističući kako su i u godini za nama pokazali veliki talent i uložili trud u uspjehe na ponos svoje županije.

Ispred Dubrovačko-neretvanske županije nagrade su, uz župana Dobroslavića, dodijelili i zamjenik Joško Cebalo, predsjednica Županijske skupštine Terezina Orlić kao i pročelnice Žaklina Marević i Jelena Dadić Račić.

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content