‘Vridne ruke Julije Kaleb’ – pretpremijera dokumentarnog filma u srijedu u GKS-u

 

Dokumentarac “Vridne ruke Julije Kaleb” bit će pretpremijerno prikazan u srijedu, 17.5.2023. s početkom u 20 sati, u Galeriji Gradskog kulturnog središta u Metkoviću, u organizaciji KUD-a “Metković”.

U ovom glazbeno-dokumentarnom putopisu koji nas vezom, pjesmom i plesom vodi od Zagreba, kroz dolinu Neretve,  do Dubrovačkog primorja i Hercegovine, tragom Julijinog impresivnog stvaralaštva, saznat ćemo što su sve, divljenja vrijedno, stvorile „Vridne ruke Julije Kaleb“, samozatajne umjetnice tradicijskog rukotvorstva koja desetljećima izrađuje narodne nošnje dinarske i jadranske etnografske zone za koje su karakteristične minuciozne tehnike veza.

Biba_baner
Đani Maršan-baner

U filmu sudjeluju Ansambl Lado, KUD “Metković”, KUD “Marko Markota” iz Rogotina, KUD “Lijerica” iz Slanog, HKUD “Sv. Marko” iz Vionice u BiH.

Film je sniman od svibnja 2022. do ožujka 2023. godine na lokacijama u Metkoviću, Kuli, Pločama, Gradcu, Rogotinu, Orebiću, Ponikvama, Slanom, Vionici u BiH i Zagrebu.

Suradnice na filmu bile su:
scenaristice: LJILJANA ŠIŠMANOVIĆ i TIHANA KOPSA
redateljica: TIHANA KOPSA
urednica: LJILJANA ŠIŠMANOVIĆ

Televizijsku premijeru putopis će imati u nedjelju, 21. svibnja 2023. na Prvom programu Hrvatske televizije s početkom u 11:05 sati.

FOTO: Ploče Online 

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content