Predstava „Jel’ tako Zorane“ na sceni GKS-a Metković

Na sceni Gradskoga kulturnog središta Metković sinoć je izvedena predstava 'Jel' tako Zorane'.

 

Na sceni Gradskoga kulturnog središta Metković sinoć je izvedena predstava ‘Jel’ tako Zorane’.

Predstava Kazališta Moruzgva u koprodukciji s Kazalištem Marina Držića u Dubrovniku radi se po književnom predlošku virtuoza kratkih priča, Tanje Mravak, koja je minijaturu naslova Jel’ tako, Zorane? napisala upravo za tu svrhu. Priča, a tako i predstava, u fokusu ima obiteljski događaj koji razotkriva njihove neuralgične točke iz prošlosti, istovremeno se ispreplećući s aktualnim događajem člana obitelji koji je nehotice izazvao sukob s osobom drugačije nacionalnosti.

Vječno, pa tako i danas, aktualne teme u ovom su tekstu oblikovane uz veliku dozu humora koji se s jedne strane suptilno poigrava s klišejima dalmatinskog mentaliteta, a s druge donosi toplu ljudsku priču o malim, svima nama tako bliskim, sudbinama o kojima se često ne usudimo govoriti.

Upravo je prepoznavanje na ljudskoj osnovi jedna od bazičnih kvaliteta Tanjinog pisma, na čemu se inzistira i u kazališnoj formi u adaptaciji i režiji Tamare Damjanović, dok su uloge tumačili Barbara Nola, Vedran Mlikota, Paško Vukasović, Iva Kraljević i Petra Svrtan.

Exit mobile version
Skip to content