Udruga Prijatelj obilježava 20 godina rada i djelovanja

 

U ponedjeljak, 19. lipnja Udruga osoba s invaliditetom ‘Prijatelj’ Metković obilježava 20 godina rada i djelovanja. Tom prigodom organiziraju predavanje na temu Izazovi življenja osoba s invaliditetom – pogled u budućnost.

Predavači su ugledni liječnici kao i stručnjaci koji se bave problematikom osoba s invaliditetom i djece s poteškoćama u rastu i razvoju. Predavanje će biti u Hotelu Narona u Metkoviću u ponedjeljak, 19. lipnja s početkom u 9:30.  

Metkovsko ljeto - baner
Metkovsko ljeto - baner

Udruga osoba s invaliditetom ‘Prijatelj’ Metković osnovana je 20. lipnja 2003. godine kao pravna, nevladina i neprofitna organizacija. Vizija same Udruge stvaranje je sustava u kojem će osobe s invaliditetom i djeca s poteškoćama u rastu i razvoju, kao subjekti u izjednačenim uvjetima i mogućnostima, biti tretirane tako da se i u radu i socijalnoj skrbi uvažavaju njihove potrebe i poštuje njihovo dostojanstvo. Aktivnim sudjelovanjem u društvenoj skrbi i okupljanjem osoba s invaliditetom i djece s poteškoćama u rastu i razvoju zalažu se za njihovo promicanje, zaštitu zajedničkih zdravstvenih, socijalnih i drugih interesa. U dvadesetogodišnjem djelovanju proveli su niz projekata kako bi kontinuirano zapošljavali osobe s invaliditetom i pružali usluge značajne za njihovu socijalizaciju i uključivanje u zajednicu.

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content